Grevă la Fiat: „Dați banii pe Ronaldo și nouă ne cereți sacrificii”

Sursa foto: beinsports.com

Sindicatul fabricii Fiat de la Melfi (sudul Italiei) au anunțat o grevă în semn de protest față de transferul lui Ronaldo la Juventus.

Real Madrid a confirmat marți că îl va transfera la Juventus Torino, în schimbul sumei de 100 milioane de euro, pe fotbalistul portughez, câștigător de 5 ori al trofeului Balonul de Aur.

Lucrătorii deja anunțaseră că dacă tranzacția se va perfecta,vor lua măsuri împotriva angajatorilor, scrie espn.com.

Producătorul auto Fiat, deținătorul exclusiv al mărcii Ferrari, este controlat în proporție de 29,1% de familia Agnelli, care deține și 63,77% din clubul Juventus Torino.

Și amenințarea a fost pusă în practică. Organizația Unione Sindicale di Base a declarat grevă din seara de miercuri, 15 iulie,până în dimneața zilei de vineri, 17 iulie.

„Este inacceptabil ca societatea să cheltuiască sute de milioane de euro pe transferul unui jucător, după ce ani de zile a cerut muncitorilor să facă sacrificii enorme”, se arată într-un comunicat publicat de organizația sindicală.

„Ni se spune că vremurile sunt grele și că trebuie să recurgem la plase de siguranță socială în așteptarea lansării de noi modele care nu ajung niciodată. Și, în timp ce muncitorii și familiile lor strâng centurile din ce în ce mai mult, compania decide să investească pe o resursă umană atâția bani. Este correct ca o singură persoană să câștige milioane în timp ce pentru mii familii banii nu ajung nici măcar la mijlocul lunii?” – menționează comunicatul citat.

Articolul precedentZuckerberg, un miliardar mai sărac cu 600.000 de dolari
Articolul următorFondurile de pensii private obligatorii administrau peste 43 miliarde lei, la 31 mai

Comments are closed.