Zuckerberg, un miliardar mai sărac cu 600.000 de dolari

Cea mai cunoscută rețea de socializare a încasat o amenda de la autoritățile britanice, dar suma de plătit este ridicol de mică.

Facebook şi-a revenit spectaculos după scandalul Cambridge Analytica în urma căruia Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul companiei, a fost nevoit să apară pentru a depune mărturie în faţa Congresului American şi a Comisiei Europene, scrie gizmodo.com, potrivit g4it.ro.

Problemele însă nu s-au terminat.

Chiar dacă acţiunile companiei au atins noi recorduri, iar Zuckerberg a mai urcat o treaptă în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, Facebook s-a mai ales cu o amendă pe baza acestei situaţii, de data aceasta în Marea Britanie.

Conform legislaţiei din Marea Britanie, Facebook primeşte amenda de nivel maxim pentru rolul pe care l-a avut în colectarea de informaţii personale ale utilizatorilor către Cambridge Analytica.

Amenda pentru asemenea greşeli în Anglia este atât de mică, încât Facebook nici măcar nu va simţi vreun efect negativ. Este vorba despre o sumă de 664.000 de dolari, care ar fi foarte mare în mediul privat, pentru un cetăţean normal, însă reprezintă o picătură în ocean pentru o companie multinaţională care valorează aproximativ 600 miliarde de dolari.

Autorităţile brianice susţin că această amendă doreşte să trimită un mesaj important către Facebook şi alte companii care s-ar putea regăsi într-o poziţie similară, dar este greu să luăm în serios aceste declaraţii.

Pentru a pune suma de 664.000 dolari în context pentru Facebook, cam atât încasează compania în mai puţin de şapte minute, dacă ne raportăm la raporturile de venituri pe primul trimestru din 2018.

Mark Zuckerberg are o avere de 81,6 miliarde de dolari, conform Topului Bloomberg, actualizat miercuri, 11 iulie 2018.

Articolul precedentBiroul pe care îl împarți cu alții (coworking), o afacere tot mai bună
Articolul următorGrevă la Fiat: „Dați banii pe Ronaldo și nouă ne cereți sacrificii”

Comments are closed.