Sindicaliștii de la Muncă anunță, pentru miercuri, grevă de avertisment în minister și în instituțiile subordonate din cauza salariilor, condițiilor de muncă, deficit de personal. Dacă nu se iau măsuri, aceștia spun că vor face grevă generală de pe 27 noiembrie.

În data de 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 08 -10, membrii sindicatelor afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii vor declanșa greva de avertisment în semn de protest față de condițiile actuale de muncă, a deficitului de personal, a salariilor inechitabile și față de neplata orelor suplimentare. Această acțiune este parte a eforturilor noastre de a evidenția problemele majore cu care ne confruntăm.
Motivația din spatele acestei greve de avertisment este susținută de:
1.    Condiții de muncă neoptimizate;
2.    Deficit de personal;
3.    Salarii inechitabile;
4.    Neplata orelor suplimentare;
5.    Instabilitatea locurilor de muncă;
6.    Aplicații informatice neoptimizate;
7.    Neactualizarea statutului inspector de muncă/inspector social

Membrii noștri au considerat că este necesar să recurgem la această formă de protest pentru a atrage atenția asupra problemelor comunicate în nenumărate rânduri clasei politice și rămase nerezolvate, clasă politică ce a ignorat și ignoră în continuare realitatea expusă de noi.
Avertizăm că, în absența soluțiilor imediate, vom fi nevoiți să declanșăm greva generală în data de 27 noiembrie 2023.

În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituțiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat.

Din păcate, modul în care clasa politică a înțeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât și măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – GREVĂ.

Articolul precedentMajorarea PENSIILOR. Simona Bucura Oprescu, la Culisele Statului Paralel: „Facem legea ca o formă de respect pentru România”
Articolul următorMinistrul Muncii anunță puncte suplimentare la PENSIE pentru cei care lucrează peste 25 de ani – Formula de calcul a pensiilor în 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau