Fondul Proprietatea acuză Min. Transporturilor că vrea să modifice fără explicaţii acţionariatul Porturilor Maritime Constanţa

Fondul Proprietatea a anunţat, vineri, că acţionarul majoritar Ministerul Transporturilor a propus revocarea şi numirea unor membri în Consiliul de Administraţie al Porturilor Maritime Constanţa (APM) fără a oferi nicio explicaţie sau documente judtificative acţionarului minoritar.

„Fondul Proprietatea doreşte să-şi exprime dezaprobarea puternică faţă de lipsa de transparenţă a Ministerului Transporturilor, în calitate de acţionar majoritar, care a propus revocarea şi numirea unor membri în Consiliul de Administraţie al APM, fără a furniza acţionarului minoritar niciun fel de informaţii sau documente justificative. Ministerul Transporturilor nu a dezvăluit lista de candidaţi propusă şi nu a oferit niciun fel de detalii privind experienţa şi calificările acestora pentru funcţia respectivă şi nici despre procesul de selecţie care a condus la nominalizarea acestora, conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Fondul Proprietatea a susţinut în mod constant selectarea şi numirea unor membri neexecutivi independenţi în Consiliul de Administraţie, cu o experienţă solidă, precum şi reputaţie de profesionalism şi integritate, care să poată acţiona în interesul societăţii, fără potenţiale conflicte de interese.

În acest sens, Fondul Proprietatea subliniază responsabilitatea acţionarilor de a analiza cu atenţie şi de a evita numirea unor candidaţi care ar putea fi consideraţi  în conflict de interese, având în vedere o serie de factori cum ar fi locul de muncă actual sau anterior, afilierea sau alte aspecte semnificative ale activităţii lor profesionale sau alte circumstanţe personale.

„Îndemnăm Ministerul Transporturilor să renunţe la intenţia de a numi în mod netransparent noi membri în Consiliul de Administraţie al APM, în contradicţie cu principiile de guvernantă corporativă. Vom urmări îndeaproape activitatea Consiliului şi ne rezervăm dreptul de a proteja interesele companiei prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie”, se mai precizează în comunicat.

Articolul precedentANRE a anunţat cu cât se majorează tarifele de distribuţie şi facturile pentru energiei electrică
Articolul următorCea mai periculoasă meserie din România în 2018