Cea mai periculoasă meserie din 2018 în România era abia pe locul 3 în topul meseriilor periculoase de anul trecut.

 

Dacă anul trecut, muncitorii din construcții au avut cele mai multe accidente mortale, lucrurile s-au schimbat în 2018: silvicultura și exploatarea forestieră este cel mai riscant domeniu de activitate.

Domeniile cu cele mai multe accidente mortale în primele șase luni din 2018 sunt silvicultura şi exploatarea forestieră (6 accidentaţi mortal, reprezentând 16,7% din totalul accidentaţilor mortal din economia naţională) și fabricarea de produse minerale nemetalice – cu 4 accidentaţi mortal, reprezentând 11,1% din totalul accidentaţilor mortal din economie.

Anul trecut, construcţiile de clădiri au avut 19 accidentaţi mortal, reprezentând 11% din totalul accidentaţilor mortal din economia naţională, cu 51,3% mai puţin decât în anul 2016, când au fost 39 de accidentaţi mortal.

În 2018, construcțiile au coborât pe locul 5 în clasamentul cu cele mai multe accidente mortale, după comerțul en-gros (2 accidentați mortal) și furnizarea de energie electrică, termic, gaze și apă (2), potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii.

Articolul precedentFondul Proprietatea acuză Min. Transporturilor că vrea să modifice fără explicaţii acţionariatul Porturilor Maritime Constanţa
Articolul următorȘeful BCE către liderii UE: Creşterea economică e mai lentă, prudență la deficite