Cristian Sima, supranumit „brokerul fugar”, lansează un avertisment la adresa celor care au investit haotic în critomonede, în special în bitcoin, din neștiință sau lăcomie: peste 3 luni vom înțelege câți fraieri s-au băgat unde nu le fierbe oala. SIma explică și felul în care miliardarul Elon Musk s-a folosit de bula bitcoin pentru a face profit în numele companiei Tesla.

„Elon Musk anunța pe 8 februarie că Tesla a cumpărat de 1,5 mld bitcoin si ca va vinde masini in btc (bitcoin). (…) toți cumpără impulsionati de idolul lor Musk, ajungem la sfârșitul lui martie, Musk spune că btc e prea scump, nimeni nu-l crede, el nu spune daca a vândut și toți cred că vrea să cumpere mai ieftin, prețul pe 31 martie era 58.000. Ieri (marți – N.R.) Tesla publica rezultatele pe primul trimestru 2021. Fata de acum un an, câștigul pe acțiune crește de la 2 centi la 99 de centi, fabulos. Actiunea ar fi trebuit sa se duca la stele pe o asemenea stire, dar nu!. Scade cu 3% după anunț. Oare de ce? Pâna pe 31 martie, Musk vânduse deja 280 mil. de btc, marcând un profit de 106 mil. Cum profitul total al firmei raportat la 31 martie e de 400 de mil, 25% e doar din bitcoin, nu din vânzarea de mașini electrice și baterii.
(…) Musk e genial, a înțeles ca atât la bursa, cât mai ales în piața cripto, fraierii nu dispar, doar se rotesc. (…) Dar Musk, deși genial, va învăța de la Lincoln că îi poți păcăli pe toți o dată, pe unii il poți păcăli mereu, dar nu pe toti mereu. Iar în piața cripto (…)  vom intelege câți fraieri s-au băgat unde nu le fierbe oala.” a scris Sima.

Articolul precedentFlorin Cîțu merge la Bruxelles pentru negocieri legate de PNRR. Klaus Iohannis: Planul nu poate fi respins, nu e ca la BAC
Articolul următorBugetul Capitalei a fost RESPINS! Consilierii USR PLUS au blocat bugetul lui Nicușor Dan – Primăria riscă să intre în INCAPACITATE de plată