Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, într-o conferință de presă, că premierul Florin Cîțu va merge la Bruxelles după sărbători, alături de ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pentru a negocia Planul Național de Redresare și Reziliență. Șeful statului a dat asigurări că nu sunt probleme în privința PNNR și că țara noastră va primi fondurile disponibile. 

Ministrul Ghinea a lucrat foarte mult cu echipa pe care o conduce și a prezentat Comisiei ce s-a stabilit în Guvern și în Coaliție. Obiectivele României sunt foarte clare – dezvoltarea infrastructurii, a spitalelor, a școlilor, digitalizarea, transformarea verde și multe altele.
Nemulțumirile unora sunt de înțeles, dar nu ajută cu nimic la rezolvarea problemei. Trebuie lucrat în continuare la plan.
Premierul conduce guvernul. Orice discuție care ține de guvern este în responsabilitatea lui. După sărbători, premierul și ministrul Fondurilor Europene va merge la Bruxelles”, a anunțat Iohannis.

Șeful statului a dat asigurări că România va avea un plan foarte bun, realist și finanțabil.

”Din informațiile mele, până la acest moment, o singură țară a depus planul – Portugalia, care deține și președinția rotativă. Majoritatea statelor europene lucrează în continuare la plan, împreună cu Comisia Europeană. Este o procedură complicată pentru că nu a existat până acum un astfel de plan.
Vom avea negocieri în mai multe etape. Vom avea până la sfârșitul lunii mai un plan foarte bun. Coaliția funcționează foarte bine. Termenul de sfârșit de aprilie a fost un termen orientativ. Important nu este să îl depunem repede, ci să fie un plan realist, acceptat de Comisie și finanțabil. Șansele sunt de 100%, nu e niciun semn de întrebare. Poveștile vehiculate din partea opoziției sunt doar povești pentru că dumnealor sunt în opoziție. Nu există varianta ca planul să fie respins. Nu e ca la examenul de BAC, e un plan național, nu o jucărică politică.

Planul poate fi negociat repede sau mai puțin repede. Discuțiile cu respins sau nerespins sunt prostii”, a spus Iohannis.

 

Articolul precedentȘedință de urgență la Guvern. Florin Cîțu i-a convocat pe Dan Barna și pe Cristian Ghinea pentru explicații pe PNRR
Articolul următorCristian Sima despre Bitcoin și Elon Musk: Îi poți păcăli pe toți odată, dar nu pe toți mereu