Preţurile grâului au atins cel mai ridicat nivel din ultimii peste cinci ani ca reacţie la deficitul de precipitaţii, la temerile privind insecuritatea alimentară generate de pandemie şi măsurile de carantină impuse la nivel mondial, notează The Wall Street Journal, citat de mediafax.

Seceta şi căldura extremă din mari ţări producătoare ca Rusia şi SUA sunt factori principali din spatele creşterii. Preţurile la principalii producători din regiunea Mării Negre, inclusiv Rusia, Ucraina şi Kazahstan, au atins 246,25 dolari pe tonă, cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2019.

Preţurile futures la grâu tranzacţionate la Paris s-au închis joi la 199 de euro pe tonă, echivalent cu 234 dolari pe tonă, o creştere de 9,5% din august. Vremea uscată din acest an a afectat zonele de creştere a grâului din întreaga lume, inclusiv SUA, Ucraina şi Rusia.

Cele trei luni din iunie până în august au constituit cea mai fierbinte vară înregistrată vreodată pentru întreaga emisferă nordică, depăşind 2019 şi 2016, care anterior erau legate pentru acel record, potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice a SUA.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMinistrul Mediului şi ministrul Fondurilor Europene semnează, marţi, contractul de modernizare a RNMCA
Articolul următorApple lansează iPhone 12, cele mai așteptate telefoane ale anului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau