Comisia Europeana a aprobat achiziția UPC de către Vodafone România

Comisia Europeană a aprobat joi achiziția de către Vodafone România a operațiunilor locale ale UPC.

 

Cumpărarea UPC România face parte dintr-o tranzacție de 18,4 miliarde euro între Vodafone Group și Liberty Global, prin care Vodafone Group preia activitățile companiei din Germania, Cehia, Ungaria și România.

Pe plan local, această achiziție va permite Vodafone să fie un competitor și mai puternic în raport cu pozițiile dominante de pe piață de comunicații electronice, asumându-și rolul de catalizator pe zonă de inovație și digitalizare a societății. E

ste preconizat că tranzacția să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019.

„Astăzi am primit vești îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piață de comunicații fixe și mobile, internet și televiziune. Suntem cu toții foarte entuziasmați să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni și suntem convinși că, împreună, vom aduce contribuții importante sectorului de comunicații electronice, poziționând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește digitalizarea”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Articolul precedent„Revoluția pensiilor” legiferată de Dragnea și Vâlcov, efect zero. Pilonul III, tot mai atractiv
Articolul următorTelekom România face concedieri masive