Cel mai mare furnizor de energie electrică RECALCULEAZĂ facturile ultimelor luni. Ce urmeaz

  Electrica Furnizare a anunțat că au fost emise facturi de stornare pentru clienţii cărora nu le-au fost acordate facilitățile de compensare și plafonare şi s-a început procesul de refacturare.

  Într-un comuncat transmis joi seară, compania al cărei principal acționar este statul român a explicat că „a depus eforturi majore, deşi cu impact negativ în rezultatele financiare pentru primele 9 luni ale anului 2021, pentru a-şi păstra angajamentele faţă de clienţii săi, menţinând preţurile din ofertele acceptate de către aceştia pe parcursul anului trecut, chiar dacă preţul de achiziţie a energiei de pe pieţele angro a crescut cu aproximativ 400% în 2021 faţă de anul precedent.

  Compania a mai explicat că în primele luni de aplicare a măsurilor de compensare şi plafonare mulți clienți nu au fost eligibile pentru niciuna din scheme.

  ”Aproximativ 99% din portofoliul de clienţi casnici beneficiau deja de un preţ sub cel plafonat, respectiv 1 leu/kWh, motiv pentru care, în lunile noiembrie şi decembrie 2021, nu se încadrau pentru a li se aplica măsura plafonării. Totodată, aproximativ 700.000 de clienţi nu au fost eligibili pentru a deveni beneficiari ai măsurii de compensare”, a mai precizat compania.

  Pe de altă parte, pentru clienţii care întrunesc criteriile de eligibilitate, dar măsurile nu s-au aplicat în facturile din noiembrie și decembrie li s-au emise facturi de stornare şi, totodată, s-a început procesul de refacturare.

  Pentru perioadele respective nu se vor percepe penalități și nici nu se vor face deconectări în situațiile în care abonații respetivi nu-și vor plăti facturile.

  Articolul precedentVesti proaste de la BNR, inflația va exploda la vară. Energia va continua să se scumpească
  Articolul următorMinisterul Energie a finalizat proiectul noii scheme de ajutor pentru facturile de electricitate și gaze