Atenționare pentru concediile românilor. Are legătură cu BAGAJUL DE CALĂ și haosul de pe aeroporturi

  Atenționare pentru concediile românilor. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a făcut o serie de recomandări pentru pasageri, în condițiile în care pe tot mai multe aeroporturi din Europa și nu numai apar probleme provocate de intensificarea traficului aerian. ȘI pe Aeroportul Otopeni au fost consemnate o serie de anulări ale unor zboruri lowcost.

  Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, mai multe recomandări pentru pasageri în contextul creşterii traficului aerian în iulie şi august, acestea fiind tradiţional luni în care sunt atinse valorile maxime anuale.  

  – să se informeze permanent asupra orelor de decolare ale aeronavelor, menţinând contactul cu operatorul aerian;

  – când îşi achiziţionează un bilet de avion, să lase datele de contact pentru a putea primi informaţii de la compania aeriană în cazul oricăror modificări.

  – să efectueze check-in online, de acasă, pentru a economisi timp şi, în unele cazuri, chiar bani. 

  -să se prezinte la aeroport la ora recomandată de către compania aeriană, de regulă cu trei ore înainte de ora planificată a zborului, se arată în comunicat.

  DACĂ NU E STRCIT NECESAR, EVITAȚI BAGAJELE DE CALĂ

  O altă recomandare este să evite, pe cât posibil, să călătorească având bagaj de cală; în lipsa acestuia, dar cu check-in-ul efectuat online, se evită cozile la ghişee, iar la destinaţie, se evită aşteptarea pentru preluarea bagajului de pe bandă.

  De asemenea, să nu transporte în bagajul de cală obiecte de valoare (bijuterii, electronice scumpe etc.) sau bani. 

  Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să se informeze asupra drepturilor pe care aceştia le au,, inclusiv asupra compensaţiilor pe care le pot primi şi situaţiilor în care acestea pot fi acordate. 

  Totodată, pasagerii sunt îndemnaţă să apeleze la reprezentanţii companiilor aeriene (sau firmelor de handling care reprezintă companiile aeriene pe aeroporturi) pentru a primi informaţii şi, în caz de întârzieri/anulări ale zborurilor, asistenţa necesară. 

  Pe aeroporturile din România, pasagerii pot să apeleze la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – telefon 0219551 – atunci când consideră că le-au fost încălcate drepturile pe care le au în calitate de consumator.

  Articolul precedentMesajul președintelui Iohannis cu ocazia listării la bursă a acțiunilor Hidroelectrica
  Articolul următorMăsurile fiscale pregătite de PSD – renunțarea la facilitățile din construcții va duce la scumpirea caselor