Măsurile fiscale pregătite de PSD – renunțarea la facilitățile din construcții va duce la scumpirea caselor

Potrivit unor surse din coaliție, Guvernul Ciolacu vrea să renunțe la facilitățile aplicate acum în domeniul construcțiilor, adică vor introduce plata CASS pe salarii, ceea ce va crește cheltuielile constructorilor și automat, la proprietăți mai scumpe cu 10-12%, potrivit acestora.

Cristian Erbașu, președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții: „Dacă ne raportăm în momentul de față la 1000 de euro, în Vest se câstigă 2500 de euro, mi-e teamă că daca se va lua o măsură radicală în ceea ce privește aceste facilități, vom coborî din nou la 700 de euro pe lună, în timp ce în Vest ar putea creste veniturile”.

Constructorii, ca și agricultorii care sunt vizați de aceleași modificări, au amenințat cu proteste, după ce au prezentat pericolele imediate ale renunțării la facilitățile fiscale. „La întâlnirea anterioară cu guvenul, am demonstrat faptul că statul iese în pierdere”, a adăugat Cristian Erbașu.

Aceste facilități au fost cele care au susținut domeniul pe timp de criză, care au permis păstrarea locurilor de muncă și au menținut lucrările de investiții la un ritm foarte bun. 

Însă, ceea ce li se pregătește constructorilor este doar o parte din lista neagră a masurilor discutate la PSD. De la TVA majorat, la impozitarea tichetelor de masa, de la impozite mai mari pe dividendele companiilor la renunțarea la voucherele de vacanță. Toate sunt zilele acestea pe masa guvernului și, chiar dacă populația le primește pe surse deocamdată, sunt cel mai probabil cele care vor fi adoptate.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAtenționare pentru concediile românilor. Are legătură cu BAGAJUL DE CALĂ și haosul de pe aeroporturi
Articolul următorGrevă la Tarom: S-a declanșat conflictul colectiv de muncă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau