Sindicatele din sistemul bancar se pregătesc pentru concedierea a 25% din angajați, pe motiv că introducerea taxei pe active ar face imposibilă actualele cheltuieli salariale. Potrvit estimărilor făcute de sindicate, ar putea fi afectaţi peste 10.000 de angajați. 

“Avem informații că 25% din angajații sistemului bancar ar urma să fie disponibilizați dacă ordonanța care a introdus taxa pe active va rămâne în forma actuală. Am început deja negocieri pentru a ne asigura că se vor lua măsuri pentru ca oamenii afectați să poată trece mai ușor peste eventualele restructurări masive”, a declarat, pentru Profit.ro, Paraschiv Constantin, președintele Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci.

Potrivit acestuia, Federațiea Sindicatelor din Asigurări și Bănci a avut deja primele discuţii preliminarii pe tema posibilelor restructurări cu șefii de resurse umane.

Sindicatele au solicitat să fie consultate când vor fi stabilite planurile de restructurare și au solicitat suplimentarea numărului de salarii compensatorii, față de numărul prevăzut în contractele de muncă.

Singura promisiune făcută sindicaliștilor de șefii departamentelor de HR, potrivit profit.ro, a fost că până în martie, când se va aplica prima dată taxa pe active și se vor vedea exact rezultatele, nu se vor pune în practică restructurări masive, a mai afirmat liderul de sindicat.

Articolul precedentCel mai mare producător de carne de porc, blocat la export din cauza pestei porcine
Articolul următorBugetul ascuns al României