Combinatul de porci Smithfield Prod, cel mai mare producător şi exportator din Româna, a anunţat că nu mai poate exporta carne din fermele din Timiş, ca urmare a confirmării a două focare de pestă porcină. 

Interdicţia vizează atât exportul direct de carne, cât şi către procesatori din străinătate sau din ţară a căror producţie ajunge la export.

În Timiș, compania are aproximativ 350.000 de capete  și alți 200.000 de porci în fermele din județul Arad. Deocamdată niciuna dintre fermele Smithfield din Timiș nu este în zonele de restricții sanitar-veterinare, potrviti pressalert.ro.

Conform protocoalelor sanitar-veterinare, exporturile ar putea fi reluate abia după ce trec 40 de zile fără să se mai înregistreze cazuri noi de îmbolnăvire, dar nu înainte ca în zonele de risc să fie trimişi ”porci santinelă”.

Autoritățile din Timiş au confirmat, miercuri, cel de al doilea focar de pestă porcină africană din judeţ. Potrivit anchetatorilor, porcii bolnavi au fost livrați pe filiera ale cărei ramificaţii ajung în județul Bihor.

Potrivit zf.ro, grupul Smithfield este cel mai mare jucător de pe piaţa căr­nii. În 2017, a înregistrat o cifră de afaceri totală de peste 550 de milioane de euro). În 2017, combinatul avea aproximativ 1.000 de angajaţi.

Articolul precedentSalariile cresc puternic în 2019. Anunț bombă de la Guvern
Articolul următorSindicatele din bănci anunţă disponibilizări de până la 25%, ca urmare a taxei pe activele bancare