E finalul lunii ianuarie și nimeni nu a văzut încă proiectul legii bugetului pe 2019. Nu a fost discutat în ședința Guvernului, însă ar exista un draft al programului de dezbatere şi adoptare în Parlament. Guvernul ar urma să le trimită sâmbătă aleșilor proiectul de buget pentru anul 2019.

 

După ce a amânat de două ori propriile termene, Executivul a anunţat că va trimite proiectul în Parlament sâmbătă, la ora 16:00, iar amendamentele trebuie depuse până luni la ora 12.00, potrivit unor surse politice, citate de Mediafax. Votul final este preconizat pentru 9 februarie, la ora 12.00.

Conform programului stabilit de Executiv, până luni, la ora 12, vor putea fi depuse amendamente de către grupurile parlamentare, pentru ca până la ora 16 să fie triate.

Ulterior, comisiie de specialitate ale celor două Camere vor examina, aviza şi depune avizele la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci. Votul final pentru proiectul de buget ar urma să se dea la o săptămână distanță, sâmbătă pe 9 februarie, la ora 12.

Marţi, 5 februarie şi miercuri, 6 februarie, au loc şi dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019.

Miercuri, la ora 13:00, sunt depuse rapoartele Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci, iar în paralel, sedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului stabileşte timpii de dezbatere în plen.

Miercuri, 6 februarie, de la ora 14:00, are loc şedinţa comună a celor două Camere pentru dezbaterea şi adoptarea Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Sâmbătă, 9 februarie, la ora 12:00, va avea loc votul final.

Articolul precedentSindicatele din bănci anunţă disponibilizări de până la 25%, ca urmare a taxei pe activele bancare
Articolul următor„Invazia” muncitorilor străini din România