10 octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, ocazie cu care, de 28 de ani încoace, Organizația Națiunilor Unite promovează creșterea gradului de conștientizare cu privire la diversele probleme din acest domeniu. Anul acesta, în actualul context al crizei economico-sanitare, problema păstrării echilibrului interior, în special din cauza stresul cauzat de problemele financiare este cu atât mai stringentă. Iată câteva sfaturi sintetizate de specialiști.

Creează un plan
Înţelegerea situaţiei tale financiare este un pas dificil, dar necesar, dacă doreşti să simţi că deţii mai mult control. Dacă creezi un buget de cheltuieli esenţiale, vei înţelege mai bine ce tip de ajutor suplimentar ţi-ar putea fi util.

Găseşte resurse şi asistenţă
Poate fi greu să ceri ajutor, însă există persoane şi organizaţii dispuse să te ajute. Ajutorul poate veni de la instituţii guvernamentale, companii private, organizaţii caritabile şi persoane fizice.

Explorează noi planuri de plăţi
Datoriile financiare către o afacere sau o persoană fizică pot reprezenta o sursă de stres. Vezi dacă poţi face un nou plan de plăţi sau dacă le poţi suspenda.

Fă o pauză
Este normal să simţi stres şi anxietate când te gândeşti la situaţia ta financiară. Dacă este posibil, ia scurte pauze şi concentrează-te pe activităţi care-ţi plac. În cazul în care stresul şi anxietatea încep să-ţi influenţeze viaţa de zi cu zi, ia în considerare să cauţi sprijin emoţional.

surse: facebook.com, ggia.berkeley.edu, SAVE, Mieli

Articolul precedentRomâni implicați în campania electorală anti-Trump. Interese oculte în jocurile pentru Casa Albă. Ce rol avea „pionul” Stelian Nistor, fost șef de Masonerie
Articolul următorManagerii restaurantelor cer să li se aplice aceleași scenarii epidemilologice ca și școlilor