Volkswagen şi Ford sunt aproape de semnarea unui acord de parteneriat pentru a împărţi tehnologiile pentru maşinile autonome şi electrice, au declarat vineri pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivitn Agerpres.

VW va împărţi cu Ford platforma sa pentru vehiculele electrice MEB, susţin sursele, iar boardul companiei germane va analiza propunerea de extindere a alianţei cu americanii în şedinţa din 11 iulie.

Parteneriatul strategic se va concentra pe dezvoltarea tehnologiilor pentru sisteme de conducere asistată, conducere automată pe autostrăzi şi parcare automată. Cele două companii germane speră să folosească noile sisteme în 2024.

Anunţul vine după ce, joi, BMW şi Daimler au încheiat un parteneriat pe termen lung pentru a dezvolta împreună tehnologii pentru conducerea automată.

Pe de altă parte, Volkswagen, care încearcă să treacă peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianţa cu Ford ca pe o cale de a-şi echilibra situaţia.

Producătorii auto din întreaga lume negociază alianţe pentru a împărţi costurile legate de dezvoltarea de vehicule autonome şi electrice. De exemplu, grupul nipon Honda Motor a anunţat că va investi 2,75 miliarde dolari şi va prelua o participaţie la Cruise Automation, divizia gigantului american General Motors Co care se ocupă de dezvoltarea de vehicule autonome, potrivit Agerpres.

Articolul precedentErdogan l-a demis pe „Isărescu al Turciei”, aruncând în aer independența Băncii Centrale
Articolul următorAceastă femeie a intrat direct în topul miliardarilor. Un singur act a făcut-o putred de bogată