Noul CEO al Vodafone,  Nick Read, a anunțat că va desființa 1.700 de locuri de muncă din centrele de servicii ale companiei din România, Egipt și India, adică 8% din forța de muncă, pentru a face economii, în cadrul unei strategii mai largi de a reduce costurile cu personalul, de 8 miliarde de euro.

Vodafone a acumulat datorii totalizând 31 de miliarde de euro.

Acesta a spus că mai multe funcții de back-office pot fi preluate de „roboți”.

El intenționează să vândă și zeci de mii de stâlpi pe care sunt amplasate antene ale companiei.

Compania de telecomunicații are 110.000 turnuri în întreaga Europă, din care circa 55.000 din care sunt controlate direct. Barclays a calculat că turnurile europene ale Vodafone ar putea valora 12 miliarde de euro. Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din România în funcție de venituri și numărul de clienți, după Orange, potrivit Profit.ro.

La finele anului trecut, Vodafone România avea un număr mediu de 3.000 de angajați. Vodafone România este o divizie a grupului britanic Vodafone, prezent în 25 de țări, 46 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 18 țări.

În anul calendaristic 2017, care nu coincide cu anul fiscal al grupului britanic Vodafone (01.04.2017 – 31.03.2018), veniturile cumulate ale subsidiarei din Romania au atins 722,3 milioane de euro, echivalentul a 3,36 miliarde de lei la un curs de 4,65 lei/euro. În trimestrul încheiat la 30 iunie, Vodafone România a înregistrat venituri din servicii de 178,2 milioane euro, acestea rămânând constante în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, în pofida impactului negativ al tarifelor de interconectare, de la 0,96 eurocenți/minut, la 0,84 eurocenți/minut pentru apelurile de voce mobilă.

Articolul precedentGuvernul ține la ciorap, pentru zile negre, 1,2 miliarde lei
Articolul următorMogolii din IT iau locul mogulilor media. Revista Time, ultimul exemplu

Comments are closed.