Ministrul Economiei – Virgil Popescu a declarat, joi seara, la un post TV, că programul de guvernare al PNL nu vorbeşte despre îngheţarea salariilor bugetarilor, dar, cu certitudine, salariile demnitarilor vor fi îngheţate, potrivit AGERPRES.

Răspunsul lui Popescu a venit în contextul în care a fost solicitat să comenteze afirmaţia economistului şef al BNR, Valentin Lazea, care propunea ca din 2021 salariile bugetarilor să fie tăiate cu 20%.

„Am citit afirmaţia domnului economist. Este părerea dânsului. Este un scenariu la care dânsul s-a gândit. Nu cred că aţi văzut în programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal că vorbim de tăieri de salarii în sectorul bugetar. Deci nu vorbim despre aşa ceva. Vorbim eventual de îngheţarea, şi cred că cu certitudine, a salariilor demnitarilor. Asta se va întâmpla cu certitudine, cum s-a întâmplat la 1 ianuarie 2020: salariile demnitarilor nu au crescut”, a spus Virgil Popescu.

Articolul precedentLazea (BNR): Reducerea salariilor bugetarilor și eliminarea facilităților fiscale ar contribui la reducerea deficitului
Articolul următorRaluca Turcan la „Legile Puterii”: „Nu tăiem salariile bugetarilor”