Vicepremierul Raluca Turcan susţine că nu are informaţii privind declanşarea unui proces care să vizeze reducerea salariilor bugetarilor și spune că afirmaţiile fac parte din vechea „propagandă comunistă” a PSD.

Întrebată, joi seară, în emisiune „Legile Puterii” , dacă vor fi reduse salariile angajaţilor din sistemul bugetar, viceprim-ministrul Raluca Turcan a răspuns că nu are informaţii cu privire la declanşarea unui astfel de proces.
„Nu am ştiinţă de declanşarea unui proces în care tăiem salariile bugetarilor, dar această ştire îmi sună cunoscută ca fiind din manualul de propagandă PSD-istă. Încearcă să culeagă voturi blocând acţiunile guvernamentale, este vechea propagandă comunistă de manipulare prin dezinformare. Nimic nou”, a răspuns Raluca Turcan.
 
Vicepremierul a mai spus că ținta guvernării PNL este salariul mediu de 1.000 de euro. 
„Ținta noastră este de salariul mediu de 1.000 de euro printr-o creștere graduală a salariului calculat la mai mulți indicatori. Am crescut salariile, iar creșterea salariului mediu înseamnă și creșterea economiei”, spune Turcan. 
 
Economistul şef al Băncii Naţionale a României Valentin Lazea afirmă că statul trebuie ca, începând de anul viitor, să reducă deficitul bugetar, care ar rămâne deosebit de ridicat în comparaţie cu regiunea, şi că este nevoie de măsuri atât pe partea de venituri, cât şi pe cea de cheltuieli. „Nu e deloc normal ca salariul mediu din sectorul bugetar să fie mai mare decât în sectorul privat”, consideră Lazea, posibile soluţii pentru reducerea cheltuielilor fiind ca programul de lucru al bugetarilor să fie redus cu o cincime, cu reducerea corespunzătoare a salariilor, iar angajările să fie cvasi-îngheţate.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentVirgil Popescu: ”Programul de guvernare al PNL nu vorbeşte despre îngheţarea salariilor bugetarilor”
Articolul următorIonel Dancă, la Realitatea PLUS: „Împreună salvăm Crăciunul! Nu vom avea un nou lockdown”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau