Fostul Ministru al Muncii, Violeta Alexandru reclamă sistemul de pile și relații pe care sunt nevoiți să îl folosească tot mai mulți români care-și depun dosarele de pensionare. Alexandru susține că oamenii care nu au capacitatea sau posibilitatea de a „se descurca” nu pot conta pe sprijinul angajaților caselor de pensii.

Alexandru spune că angajații care sunt prag de pensionare nu au de la cine să obțină informații clare despre ce venit vor avea și dacă trebuie să mai continue activitatea ca să aibă o pensie decentă.

„Adevărul este că oamenii au nevoie de informații ca să ia o decizie pentru continuarea vieții lor active. Dacă apucă să depună actele, se declanșează automat procedura de admitere/respingere a cererii de pensionare. Astăzi nu se practică dialogul între viitorii pensionari și casele de pensii. Nici vorbă de asistență”, scrie Violeta Alexandru pe Facebook.

 

Articolul precedentEuropa nucleară
Articolul următorClienții unei mari companii de curierat din țară, vizați de o tentativă de fraudă prin SMS – Atenție la acest link!