Compania FAN Courier atrage atenția clienților din România asupra unei tentative de fraudare a datelor prin intermediul mesajelor SMS. Potrivit companiei, metodă de fraudare a datelor personale implică tranzacțiile derulate prin platforma OLX.

”Atunci când avem o comandă în derulare, clienții noștri primesc un mesaj tip SMS pe telefonul mobil care indică statusul comenzii, data și intervalul orar când urmează să efectuăm livrarea. Recent, am primit informații despre o nouă metodă de fraudare a datelor personale, prin intermediul SMS, care implică tranzacțiile derulate prin platforma OLX.

Compania recomandă tuturor celor care primesc astfel de mesaje și au în derulare o comandă prin curier să nu dea curs solicitării primite, să nu acceseze linkul de la finalul mesajului primit și să sesizeze organele de poliție.

Potrivit echipei de Cyber Security a FAN Courier, compania colaborează cu instituțiile competente pentru a limita riscurile acestor atacuri cibernetice și va pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile necesare pentru a elimina riscul fraudei prin intermediul mesajelor de tip SMS.

Compania mai recomandă clienților care primesc un astfel de mesaj să contacteze cumpărătorul și/sau platforma OLX, pentru o verificare suplimentară a statusului comenzii.

”Este imperios necesar să acordați o atenție sporită oricărei solicitări prin care vi se cere să introduceți datele personale sau datele cardului bancar, pe un site. Asigurați-vă că navigați pe pagiona reală a companiei și nu pe un site fals. Nu uitați că atunci când urmează să primiți bani în cont de la cineva, vi se cer doar codul bancar și suma pe care doriți să o primiți de la persoana care va efectua transferul”, mai atrag atenția specialiștii din cadrul echipei, potrivit hotnews.

Recomandărie experților FAN Courier pentru clienți sunt următoarele:

Articolul precedentVioleta Alexandru acuză lipsa de transparență din Casele de Pensii. Nici vorbă de asistență pentru viitorii pensionari
Articolul următorFlorin Cîțu se așteaptă ca fiecare ministru să prezinte public execuția bugetară: „Este imperativ să fim transparenți”