Premierul Viktor Orban a acuzat Uniunea Europeană că ar exercita un soi de șantaj asupra Ungariei, pentru a vota embargoul asupra petrolului rusesc. Liderul de la Budapesta a anunțat, vineri că o astfel de decizie ar echivala cu o „bombă nucleară” aruncată asupra economiei țării sale.

Orban a declarat vineri, într-un interviu la radioul de stat, că dorește un termen de 5 ani – în loc de 1 an, cum se ia în considerare în prezent – pentru ca Ungaria să se conformeze unei interdicții a UE privind petrolul rusesc, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a mai spus că renunțarea Ungariei la țițeiul rusesc necesită investiții de miliarde de dolari și acces la partea Ungariei din fondurile UE pentru a plăti pentru aceasta.

Executivul UE a blocat accesul Ungariei la partea sa de 7,2 miliarde de euro (7,6 miliarde de dolari) din fondurile pentru pandemie (PNRR), din cauza preocupărilor legate de corupție.

De asemenea, Orban a declarat că nu va susține sancțiunile împotriva unor personalități religioase, inclusiv a patriarhului rus Kirill.

În același timp, liderul ungar a declarat că scopul său final nu este de a se opune prin veto sancțiunilor UE, ci de a avea o „cooperare constructivă” care să țină cont de interesele Ungariei, inclusiv în ceea ce privește ultimul pachet de sancțiuni.

Articolul precedentSpălare de bani de 16 milioane de dolari, legături suspecte cu mafia rusească
Articolul următorProgramul ”Anghel Saligny” a fost suplimentat cu 15,5 miliarde lei pentru modernizarea drumurilor și dezvoltarea rețelelor de gaze naturale