Un cunoscut organizator de festivaluri și mama acestuia sunt suspectați de procurorii DIICOT de spălare de bani. Cei doi ar fi falsificat zeci de acte și au păcălit o bancă din România, reușind astfel să retragă nu mai puțin 16 milioane de dolari. Mai mult decât atât, există și suspiciunea că banii ar fi fost spălați pentru mafia rusească. 

Procurorii DIICOT au descins în 28 de apartamente, sedii de bănci şi societăţi comerciale din Bucureşti, Ilfov, Tulcea, Cluj şi Giurgiu, pentru a destructura o grupare de crimă organizată care în doar 2 luni a reuşit să retragă ilegal dintr-o bancă din România suma de 70 de milioane de lei, adică aproape 16 milioane de dolari, folosind înscrisuri falsificate, arată DIICOT.

Printre cei aduşi la audieri este şi un om de afaceri a cărui firmă furniza echipamente pentru mai multe festivaluri de muzică din ţară, inclusiv cel mai mare organizat la malul mării. Procurorii spun că acesta, împreună cu mama sa, ar fi făcut parte dintr-o societate comercială din Insulele Belize, deţinută de un rus.

Anchetatorii au mai stabilit că sumele uriaşe au fost ulterior „spălate” prin cumpărarea de bunuri de lux şi împrumuturi uriaşe, inclusiv prin firma de organizări evenimente.

Omul de afaceri vizat a fost martor în 2 dosare sonore, cel al Monicăi Iacob Ritzi şi cel al „Galei Bute”.

Articolul precedentProiectul ce OUG privind TICHETELE pentru românii săraci n-a ajuns în ședința de Guvern
Articolul următorViktor Orban pune condiții privind renunțarea la petrolul rusesc