VIDEO Washingtonul sub asediu, după ce susținători ai lui Trump au pătruns în Congres. Garda Națională și FBI au izolat clădirea

  Stare de asediu la Washington, după ce mii de susținători ai lui Donald Trump au înconjurat clădirea Capitoliului, iar o parte chiar au pătrus înăuntru. O femeie a fost împușcată în piept și a fost evacuată, în stare gravă, potrivit CNN.

  UPDATE 23:20 Donald Trump s-a adresat americanilor. „Am fost furați, dar mergeți acum, liniștiți, acasă.” Realitatea.net

  UPDATE 23:10 Joe Biden s-a adresat natiunii. Un atac fără precedent la adresa democrației. Realitatea.net

  UPDATE 23.00 Trupele speciale ale FBI au sosit pentru a ajuta forțele de poliție să instituie și să mențină controlul în clădirea Capitoliului.

  UPDATE 23.00: Mai mulți ofițeri aflați în incinta Capitoliului au fost răniți. (CNN)

  UPDATE 22.51: Vicepreședintele Mike Pence face apel la mulțime să părăsească clădirea Capitoliului. „Violențele și distrugerile care au loc trebuie să înceteze”.

  UPDATE 22:50 Trupe din Garda Națională au fost trimise la Casa Albă (Reuters).

  UPDATE 22:24 Donald Trump a revenit cu un mesaj pe tweeter în care le cere protestatarilor să „rămână pașnici”.

  UPDATE  22:20: Președintele ales Joe Biden va susține o declarație de presă despre violențele de la Washington.

  UPDATE 22:00 O femeie a fost împușcată în piept, în timpul confruntărilor cu forțele de ordine și a fost evacuată pe targă. (CNN)

  UPDATE 21:40 Donald Trump le cere partizanilor săi să protesteze pașnic.

  UPDATE: Senatorii au fost evacuați, iar unii au relatat că s-au folosit gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe protestatari.

  Imagine

   

  Suporterii, incitați de Trump, au asaltat și au străpuns cordoanele de ordine când au început dezbaterile din Congres, reușind să ocupe terasele Capitolului și chiar să pătrundă în încăperi. Protestatarii au aruncat cu petarde și fumigene, strigând „Preluăm Camera”, „acesta este parlamentul nostru”..

  În discursul susținut înainte de izbucniea violențelor, Trump a acuzat media că „este cea mai mare problemă pe care o avem. Fake news-urile și marile companii de tehnologia informației. I-am bătut acum patru ani, i-am luat prin surprindere. I-am bătut și acum și anul acesta au falsificat alegerile așa cum nu au fost falsificate niciodată. Nu vom renunța niciodată, nu vom valida acest furt.”

  „Marșul pentru a salva America”, de la Washington, are loc în timp ce Congresul s-a întrunit pentru a certifica victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale, potrivit The Guardian. După votul de miercuri, Biden va depune jurământul pe 20 ianuarie.

  Trump și aliații săi nu au reușit să producă nicio dovadă a unei fraude pe scară largă la alegerile din noiembrie, iar republicanii care intenționează să obiecteze la certificarea victoriei lui Biden nu pot bloca consfințirea acesteia. Nici măcar fostul vicepreședinte Mike Pence nu se va opune votului care certifică, definitv, victoria lui Biden.

   

  Articolul precedentVIDEO Stare de asediu la Washington, susținători ai lui Trump au pătruns în Congres, pentru a bloca validarea victoriei lui Biden
  Articolul următorRecord de optimism la Bursa din New York, în ciuda protestelor violente de la Capitoliu