VIDEO Finanțare de 136 milioane de lei din fonduri europene pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi Bogdan Ionuţ Artagea, directorul general al Aeroportului, au semnat marţi cele trei contracte de finanţare cu fonduri europene.: “Sistem supraveghere video control acces”,  “Creşterea securităţii şi siguranţei traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu”, “Up-grade balizaj luminos”. Contractele, în valoare de 136 milioane de lei, trebuie finalizate până în luna aprilie anul viitor.

“Sunt trei contracte pe care le-am semnat astăzi pe fonduri europene, în total 136 de milioane. Important, domnule director, este următorul lucru, ca până la finalul anului viitor, dacă nu chiar mai repede, aceste contracte să fie finalizate astfel încât să fie finanţate din fonduri europene. Avem aceste contracte, care sunt finanţate pe POIM. În acest moment există un disponibil la nivel naţional de aproximativ un miliard pe POIM la Ministerul Transporturilor. Domnule director, este o cursă contracronometru. Sunt în acest moment la Ministerul Transporturilor contracte, e supracontractare de 200 sută la sută. Aşa că oricine începe să deruleze proiecte trebuie să le ducă la capăt. De aceea, vă spuneam că ar fi bine ca toate aceste trei proiecte, ca să aveţi o marjă de eroare suficientă, să le terminaţi până la jumătatea anului viitor, nu să staţi până la sfârşitul anului astfel încât să avemsiguranţa că sunt finanţate”, a transmis Sorin Grindeanu.

Bogdan Artagea, Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu,  a declarat  că proiectele vor fi încheiate în luna aprilie a anului viitor.

 “Promitem că într-un an ar trebui să terminăm aceste trei proiecte. Deci, undeva în aprilie anul viitor ele vor trebui să fie finalizate. Licitaţiile sunt terminate. Doar pe upgrade balizaj suntem în curs de finalizare la licitaţie, celelalte sunt terminate putem da ordinul de începere. Avem semnarea contractelor, de mâine colegii noştri care au câştigat aceste contracte se pot ocupa de muncă. Sunt foarte importante proiectele respective, având în vedere şi situaţia care s-a creat acum cu războiul din Ucraina. Sunt multe primejdii care pot apărea în jurul acestui aeroport, un aeroport, de altfel, strategic şi de o importanţă deosebită şi se vede acum importanţa acestui aeroport. Suntem într-o strânsă colaborare cu partenerii din NATO şi aici aş spune inclusiv de americani şi de baza militară românescă şi am avut foarte multe transporturi militare în ultimul timp”, a precizat directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentInflația va continua să crească. Mai ales în România
Articolul următorVIDEO | Guvernul vrea să majoreze pensiile din banii pe gaze. Ministrul Muncii, anunț fără precedent pentru români

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau