Victorie pentru Apple Music și Siri: UE este pe care să își dea acceptul preluării Shazam de către Apple

Apple va obține aprobarea antitrust din partea UE pentru achiziționarea aplicației britanice Shazam, au declarat miercuri două persoane familiarizate cu chestiunea.

Preluarea, anunțată în decembrie anul trecut, ar ajuta producătorul de iPhone să concureze mai bine cu Spotify, liderul industriei în privința serviciilor de streaming de muzică. Shazam identifică melodiile atunci când un smartphone este îndreptat către o sursă audio.

Comisia Europeană a deschis, în aprilie, o investigație pe scară largă asupra afacerii, în lumina preocupărilor recente că firmele ar putea cumpăra un rival bogat în date despre utilizatorii săi sau să-i scoată pe alții de pe piață, conform CNBC.

Autoritatea antitrust a Uniunii Europene a declarat că este preocupată de faptul că preluarea Shazam ar putea oferi Apple un avantaj nedrept în atragerea utilizatorilor de la rivalii săi.

De asemenea, ar fi existat și îngrijorarea că Apple ar putea să oprească referințele Shazam către rivalii Apple Music, cel de-al doilea serviciu de streaming muzical din Europa ca mărime, aspect cu un pronunțat caracter anticoncurențial.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru concurență, Ricardo Cardoso, a refuzat să comenteze. Executivul UE urmează să decidă asupra înțelegerii cel târziu pe 18 septembrie. Apple a refuzat să comenteze.

Comisia a preluat cazul de la autorităție naționale de reglementare din UE, în urma unei solicitări din partea a unui grup de șapte țări europene, din care fac parte Franța, Italia, Spania și Suedia.

Apple nu a făcut publică valoare achiziției. Înză, conform site-ul de știri de tehnologie TechCrunch, prețul ar putea ajunge la cel mult 400 de milioane de dolari, sensibil mai mic decât cea mai recentă evaluare pentru Shazam, la 1 miliard de dolari.

În sesiunea de tranzacționare curentă, acțiunile Apple creșteau cu 0,14% la 215,40 dolari.

Articolul precedentDeși există fonduri disponibile, investițiile în Smart City sunt insuficiente
Articolul următorDecizie surpriză: Arabia Saudită renunță la listarea gigantului petrolier Aramco

Comments are closed.