Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a înregistrat miercuri a patra zi de scădere, la 3,24% de la 3,25% marţi, reiese din datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).

Indicele ROBOR la 3 luni, care este luat în calculul dobânzilor variabile la creditele în lei pentru consum, a avut miercuri a patra zi de scădere, de le 3,25% la 3,24%, a comunicat banca Națională a României.

În cazul indicele ROBOR la 6 luni, care este utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a scăzut, miercuri, la 3,42% faţă de 3,43% marţi, după două zile de stagnare.

În schimb, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a stagnat miercuri pentru a treia zi consecutiv la 3,49%.

Indicele ROBOR la 12 luni a scăzut miercuri la 3,54%, după trei zile consecutive de stagnare la 3,55%, nivel consemnat inclusiv marţi.

Articolul precedentToyota renunță la brandul Auris pe piețele din Europa
Articolul următorBăncile reduc rata creditelor neperformante și își cresc profitul

Comments are closed.