Toyota a renunțat la denumirea Auris pentru modelul compact al mărcii pe piața europeană, în favoarea mult mai celebrului Corolla, prezent la nivel global pentru marca japoneză.

Toyota Motor a anunțat că numele Corolla, folosit la nivel global pentru modelul de segment C al mărcii, în toate versiunile de caroserie, hatchback, sedan și wagon, va fi lansat și în Europa, în 2019, și va înlocui fostul model Auris. Inițial, conceptul viitoarei generații Auris a fost prezentat sub acest nume la Geneva, în primăvara acestui an. Potrivit informațiilor Toyota, citate de Profit.ro, adoptarea numelul Corolla la nivel global coincide cu introducerea noii platforme comune a mărcii, Toyota New Global Architecture (TNGA), care va înlocui trei platforme existente pe care sunt construite modelele Toyota.

Anunțul mai precizează că toate cele trei tipuri de caroserie ale acestui model vor beneficia de motorizare hibrid de ultimă generație. Premiera mondială a noii Corolla în versiune de caroserie hatchback și Touring Sport va avea loc la Paris, în octombrie, iar lansarea pe piață va începe din 2019.

Potrivit celor de la Toyota, Corolla este cel mai vândut automobil din lume, cu 45 milioane de exemplare vândute de la lansarea sa în 1966.

„Filosofia de inginerie și design a TNGA aduce o întreagă nouă dimensiune generației noastre viitoare de modele de segment C. Adăugând la asta renumitele „calitate, durabilitate și fiabilitate”, aduce și mai multă valoare emoțională la care clienții noștri aspiră, precum un design distinctiv, un interior rafinat, o dinamică a condusului și motoare hibride puternice, dar eficiente”, a spus Dr. Johan van Zyl, președinte și CEO al Toyota Motor Europe.

„Nu este un moment mai bun decât lansarea următoarei generații pentru reintroducerea numelui Corolla pentru hacthback-ul nostru de segment C și wagon”. Toyota a introdus numele Auris în 2006, pentru caroseria hatchback a modelului Corolla, în Europa și pe alte piețe, pentru a diferenția cele două modele.

Anul acesta, Toyota a mai renunțat la un model în Europa, Avensis, care va fi înlocuit, de anul viitor, de Camry, tot din motive ce țin de introducerea de noi platforme în producția de serie.

Articolul precedentGrupul Alexandrion a primit avizul pentru construirea unei distilerii la Carmel, New York
Articolul următorVesti bune pentru românii cu credite: ROBOR continuă să scadă

Comments are closed.