Datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor (KBA), arată că vânzările de autoturisme în Germania au scăzut cu 5,4% în iulie, la 314.938 de unităţitransmite DPA, citat de Agerpres. În iunie, livrările pe cea mai mare piaţă auto europeană au scăzut cu o treime, în contextul atenuării măsurilor de izolare adoptate de Guvernul de la Berlin pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Brandurile Renault, Mercedes-Benz şi BMW au raportat creşteri ale vânzărilor în iulie, de 29,9%, de 10,7% şi, respectiv, 17,4%, în timp ce livrările Volkswagen, cel mai bine vândut brand din Germania, au înregistrat un declin de 3,3%, ia cele ale Ford au scăzut cu 22,5%.

În primele şapte luni din acest an, vânzările de autoturisme în Germania au scăzut cu 30,1%, la 1,52 milioane de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un declin de 47,4%, la 25.782 vehicule.

Brandurile Renault şi Ford au raportat scăderi ale vânzărilor de 22,8% şi, respectiv, 38,5%, în perioada ianuarie-iulie 2020, iar VW un declin de 30,3%. Livrările Mercedes-Benz au scăzut cu 21,1%, iar cele ale BMW cu 22,5%.

Asociaţia industriei auto din Germania (VDA) a apreciat că în iulie s-a înregistrat cel mai redus declin al livrărilor din acest an. Sectorul auto rămâne „sub o presiune enormă”, uşoara redresare a cererii nu va putea probabil compensa declinul din ultimele luni”, se arată în comunicatul VDA.AGERPRES

Articolul precedentTranzacţii în valoare de peste 100.000 de euro, vineri, în prima jumătate de oră de la deschiderea şedinţei
Articolul următorAurul încheie săptămâna cu un nou maxim istoric, după un salt semnificativ al cotației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau