Valoarea de piață a Tesla a crescut peste cea a BMW

Acțiunile producătorului de mașini electrice Tesla sunt în creștere de la anunțarea profiturilor record, în timp ce valoarea de piață a acesteia o depășește pe cea a BMW, ale cărui acțiuni sunt în scădere în urma publicării de rezultate financiare dezamăgitoare.

Capitalizarea de piață a producătorului de automobile electrice din California este acum de peste 59 de miliarde de dolari, în timp ce cea a BMW a scăzut sub 49 de miliarde de euro (aproximativ 55 de miliarde de dolari), după ce a anunțat un profit trimestrial mai mic decât se anticipase, conform publicației electrek.co.

În timp ce este greu să comparăm direct Tesla cu alți producători de automobile, deoarece compania este mai mult decât un simplu producător de automobile datorită diviziei sale în creștere de energie, cea mai mare parte a veniturilor sale provin în prezent din afacerile sale auto.

Fiind un producător de automobile premium, BMW este probabil una dintre cele mai bune comparații pentru Tesla.

Însă, deși producția Tesla a crescut semnificativ în acest an, cei doi producători de automobile competiționează pe categorii complet diferite de volum. BMW Group livrează peste 2 milioane de vehicule pe an din toate brandurile sale, în timp ce Tesla produce în prezent vehicule la o rată de aproximativ 360.000 de unități pe an.

Cu toate acestea, investitorii pariază pe viitorul companiei și sunt încurajați de creșterea și rentabilitatea acesteia în ultimul trimestru.

Tesla Model 3 produce deja efecte în piața de autovehicule sedan din categoria premium de dimensiuni medii, care reprezintă o piață importantă pentru BMW. Astfel, vânzările BMW de sedanuri de dimensiuni medii au scăzut în SUA, acolo unde Tesla livrează Model 3 din acest an.

Seria 3 de automobile BMW este văzută ca fiind unul dintre cei mai mari pierzători ca urmare a creșterii Model 3.

Bernhard Kuhnt, director executiv al BMW America de Nord, a recunoscut că modelul Tesla 3 exercită deja presiuni asupra pieței.

BMW nu a oferit decât un răspuns lent în privința modelelor electrice. BMW i3 este încă singurul vehicul all-electric oferit de marca bavareză, dar sunt în prezent în plan câteva modele noi.

Cu ocazia unei întâlniri ce a avut loc la începutul acestei săptămâni, CEO-ul Harald Krüger a prezentat cele mai recente planuri de vehicule electrice. Producătorul de automobile a anunțat că intenționează să producă 12 modele EV până în 2025.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Un adevăr cutremurător despre statul social
Articolul următorAvertisment: FMI reduce perspectivele de creștere economică a Europei din cauza „turbulențelor externe”

Comments are closed.