UNSAR, suspectată de practici anticoncurențiale la tarifele RCA

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare-Reasigurare (UNSAR) se află sub lupa Consiliului Concurenței, care suspectează asociația profesională a asiguratorilor (UNSAR) de facilitarea unei practici anticoncurențiale de majorare a tarifelor polițelor RCA

Membrii UNSAR ar fi făcut schimb de informații referitoare la intențiile viitoare de creștere a prețurilor pe segmentul de piață al asigurărilor RCA, între anii 2012 – 2016.

Consiliul Concurenței a trimis UNSAR o adresă, prin care solicită angajarea în discuții pentru elucidarea situației și recunoașterea faptei, care face obiectul unei investigații inițiate în iunie 2015.

UNSAR a trimis o adresă Consiliului Concurenței în care arată că ”manifestarea disponibilității de a se angaja în discuții privind recunoașterea nu constituie o recunoaștere a participării acesteia la o încălcare sau nu a răspunderii sale… Refuzul întreprinderii de a se angaja în procedura de recunoaștere nu reprezintă un refuz de cooperare sau o obstrucționare a procedurii Consiliului Concurenței”, citată de Profit.ro.

Instituția a inițiat, în iunie 2015, o investigație pe piața asigurărilor RCA privind o posibilă încălcare a regulilor naționale și comunitare de concurență de către Uniunea Națională a Societăților de Asigurare din România (UNSAR), Media Xprimm SRL, societățile de asigurare membre UNSAR, precum și alte societăți de asigurare.

Membrii UNSAR sunt Allianz-Țiriac Asigurări, Asirom, Astra (în faliment), BCR Asigurări de Viață, BRD Asigurări de Viață, Carpatica Asig (în faliment), Certasig, Ergo Asigurări de Viață, Euroins România, FATA Asigurări, Garanta, Generali, Gothaer, Grawe, Groupama, NN Asigurări de Viață, Metropolitan Life Asigurări, Omniasig, Uniqa, Uniqa Asigurări de Viață și AXA Life Insurance.

Articolul precedentMăsuri disperate în Venezuela: se emite o monedă nouă, legată de o criptovalută considerată fi o înșelăciune
Articolul următorFrancezii renunță la exploatarea celui mai mare zăcământ de gaze. China profită

Comments are closed.