UniCredit, parteneriat strategic cu asiguratorii ALLIANZ și GENERALI

UniCredit a semnat două acorduri exclusive de parteneriat strategic cu asiguratorii ALLIANZ și GENERALI pentru distribuirea produselor de asigurări pentru persoane fizice și IMM-uri din Europa Centrală și de Est (CEE) – Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Parteneriatele pe termen lung, care combină rețeaua puternică de afaceri a UniCredit în regiune cu expertiză profundă în materie de asigurări a partenerilor, vor fi implementate treptat, în conformitate cu toate reglementările locale, în a două jumătate a anului 2018, fiind axate în principal pe asigurările de viață și asigurări generale în cazul ALLIANZ și pe produsele de tip CPI (Asigurări de protecție a creditului) în cazul GENERALI. Parteneriatele vor consolida activitățile curente ale UniCredit în domeniul bancassurance în Europa Centrală și de Est, arată un comunicat al grupului financiar iltalian.

Conceptul de bancassurance a marcat o schimbare de curs in cadrul sectorului financiar si are, la momentul actual, o pozitie foarte bine delimitata in industria de asigurari.
Astfel, o multime de asiguratorii din intreaga lume au implementat cu succes servicii de bancassurance in scopul castigarii unei pozitii de top in piete cu rate de penetrare a asigurarilor scazute si cu o paleta limitata de canale de distributie.

Serviciile de bancassurance, termen folosit pentru procesul de vanzare a produselor de asigurari prin intermediul retelelor teritoriale ale bancilor de retail, au devenit un instrument din ce in ce mai utilizat in distributia protectiei financiare prin asigurare.

„Aceste parteneriate vor aduce un plus ofertei noastre prin gama completă de produse de asigurare, precum și prin serviciile excepționale pentru clienții noștri persoane fizice și IMM-uri, capitalizand astfel poziția noastră de lider în regiune și beneficiind de notorietatea brandurilor ALLIANZ și GENERALI”, a comentat Carlo VIVALDI, șeful diviziei CEE din UniCredit.

UniCredit și-a modernizat recent activitatea de asigurări bancare în Europa Centrală și de Est prin crearea CEE Bancassurance Business Area pentru Europa Centrală și de Est, condusă de Arcangelo M. VASSALLO, care raportează direct lui Carlo VIVALDI, Șef al diviziei CEE.

Segmentul Bancassurance reprezintă un important canal de distribuție care poate ajută la atenuarea acestor diferențe în următorii ani.

UniCredit este un Grup Pan-European puternic, cu un model simplu de banca comercială și un sistem integrat de Banca Corporate și de Investiții, care pune la dispoziția a 25 milioane de clienți o rețea unică în Vestul, Centrul și Estul Europei. UniCredit oferă expertiză pe 14 piețe principale și în alte 19 țări la nivel global.

Rețeaua europeană a UniCredit include Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Serbia și Turcia.

Grupul ALLIANZ este unul dintre liderii mondiali în domeniul asigurărilor și administrării activelor, cu peste 88 de milioane de clienți de retail și corporate.

ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurări este unul dintre cei mai mai jucători din piață românească, înregistrând la finalul anului 2017, la nivel agregat (asigurări generale și asigurări de viață și sănătate), venituri de peste 1,2 miliarde de lei.

GENERALI este un grup italian independent, cu o prezența internațională puternică. Înființat în 1831, se numără printre cei mai mari asigurători din lume și este prezent în peste 60 de țări, cu un venit total din prime de asigurare de peste 68 de miliarde de euro în 2017.

În Austria, Europa Centrală și de Est și Rusia, Grupul își desfășoară activitatea, prin intermediul biroului regional Austria, CEE și Rusia (cu sediul în Praga), în 12 țări – Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia și Slovenia – fiind unul dintre primii trei asigurători din regiune.

În 2017, veniturile din prime de asigurare ale GENERALI au ajuns la 6,2 miliarde de euro.

Articolul precedentValoarea companiei Apple, aproape de cinci ori PIB-ul României
Articolul următorUn baril scump nu e bun nici pentru marii producători: SUA cer OPEC să ridice producția

Comments are closed.