Valoarea companiei Apple, aproape de cinci ori PIB-ul României

Acțiunile Apple au atins un nou nivel record, la o zi după ce zeci de mii de dezvoltatori software au participat la conferința anuală WWDC (Apple Worldwide Developers Conference) din San Jose, California.

Cotația Apple a crescut, în sesiunea curentă, cu 0,8%, ajungând la peste 193 dolari, un nou maxim istoric. Astfel, capitalizarea bursiera a companiei a depășit valoarea de 950 de miliarde de dolari. Prin comparație, PIB-ul României este de 5 ori mai mic.

Grafic evoluție Apple în 2018, sursa: cnbc.com

Cu o zi în urmă, Apple a prezentat câteva caracteristici și actualizări, inclusiv noul sistem de operare pentru telefoane, iOS12, precum și un nou set de instrumente pentru realitatea augmentată, în parteneriat cu Adobe, și noi funcții pentru combaterea dependenței de tehnologie.

Directorul pe parte de software, Craig Federighi, a declarat că Apple „dublează performanța” în această actualizare pentru a face aparatele mai rapide și mai receptive. Ea aduce, de asemenea, unele schimbări destul de importante:

  • tastaturile și camerele vor răspunde mai repede, iar dispozitivele vor funcționa mai bine chiar și în condiții de suprasolicitare;
  • realitatea augmentată va fi integrată pentru prima dată în aplicațiile specifice, cu o nouă aplicație pentru măsurarea digitală a dimensiunilor lumii reale;
  • o actualizare pentru Siri, numită Shortcuts (comenzi rapide) va permite crearea de comenzi personalizate pentru dispozitiv;
  • o actualizare a aplicației de burse va adăuga grafice interactive și știri de business;
  • utilizatorii Apple vor putea personaliza propriile emoji animate prin Memoji;
  • Apple introduce o serie de instrumente pentru a combate dependența de tehnologie.

Noul software va fi disponibil pe aceleași dispozitivele ca iOS 11, a completat Federighi.

Conferința pentru dezvoltatori a Apple atrage programatori din întreaga lume pentru a putea afla nemijlocit planurile companiei în privința noilor instrumente și funcții oferite către aceștia, precum și prezentarea noului sistem de operare, în cazul de față iOS12. WWDC a devenit din ce în ce mai importantă, deoarece compania se străduiește să se afirme mai degrabă ca furnizor de software și servicii, decât ca un producător de iPhone și Mac.

Articolul precedentUltima soluție pentru a micșora gaura de la Buget și inflația: titluri de stat pentru populație. Dar costurile?
Articolul următorUniCredit, parteneriat strategic cu asiguratorii ALLIANZ și GENERALI

Comments are closed.