Undă verde pentru preluarea diviziei financiare a Reuters

Comisia Europeană a aprobat achiziționarea de către fondul american de investiții Blackstone Group a unei participații majoritare în divizia Financial & Risk a grupului Thomson Reuters.

Cu toate că tranzacția va crea o serie de suprapuneri orizontale și verticale între activitățile companiilor, totuși, în urma investigațiilor efectuate, s-a constat că tranzacția nu ridică temeri legate de domeniul concurenței, ținând cont de cota de piață limitată a companiilor, precizează Comisia Europeană, citată de Agerpres.

În ianuarie, Blackstone a anunțat că va prelua un pachet de aproximativ 55% din acțiunile diviziei Financial & Risk a grupului Thomson Reuters Corp. pentru aproximativ 20 de miliarde de euro. Divizia Financial & Risk comercializează informații, date și analize pentru bănci și societăți de investiții din întreaga lume și este responsabilă pentru aproximativ jumătate din veniturile anuale realizate de grupul Thomson Reuters.

Dacă tranzacția se va finaliza, ea va reprezenta cea mai mare restructurare a grupului respectiv de la preluarea, în urmă cu un deceniu, a Reuters Group de către Thomson Corp. pentru 8,7 miliarde de lire sterline.

De asemenea, Blackstone va deveni astfel un competitor direct al Bloomberg LP şi Dow Jones, divizie a grupului News Corp, în vânzarea de date și analize pentru firmele de pe Wall Street. Blackstone are experiență în vânzarea de informații pentru că, în 2014, fondul a preluat firma Ipreo, un producător de software pentru analiza piețelor de capital, pentru aproape un miliard de dolari.

În prezent, grupul Thomson Reuters este controlat în proporție de 63% de familia Thomson, originară din Canada, via vehiculul de investiții Woodbridge Co Ltd. Grupul are o capitalizare de piață de aproximativ 31 de miliarde de dolari iar acțiunile sale sunt tranzacționate la bursele de la New York și Toronto.

Acțiunile Thomson Reuters se tranzacționau, la jumătatea sesiunii americane, în scădere cu 0,45% la 42,14 dolari.

Articolul precedentRomânii plătesc dobânzile pentru tinerii de până la 55 de ani
Articolul următorLipsa instalațiilor de testare obligă Volkswagen să trimită mașinile în parcare

Comments are closed.