Lipsa instalațiilor de testare obligă Volkswagen să trimită mașinile în parcare

Volkswagen a început să închirieze spații de parcare, cu începere din luna august, pentru vehiculele ce nu pot fi vândute din cauza blocajelor provocate de noile teste ale emisiilor motoarelor, a declarat purtătorul de cuvânt al producătorului auto german.

Producătorii auto fac toate eforturile să testeze noile mașini prin procesul armonizat de testare a vehiculelor ușoare (WLTP) dar întâmpină probleme din cauza faptului că există doar un număr limitat de astfel de instalații de testare a gazelor de eșapament.

Volkswagen a avertizat acum o lună că este posibilă întârzierea livrării a până la 250.000 de autovehicule ca urmare a noilor proceduri, mult mai stricte, a testelor de emisii și că ia în calcul reducerea producției în anumite fabrici și pentru anumite modele din cauza numărului insuficient de instalații de testare.

Producătorul auto german a închiriat deja câteva parcări supraetajate și alte facilități pentru a parca vehiculele construite deja dar pe care nu le poate livra încă, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de Reuters.

Una dintre opțiuni ar putea fi folosirea spațiilor aferente aeroportului Berlin-Brandenburg, aflat în prezent în faza de construcție, deși nu a fost încă adoptată o decizie, a completat oficialul Volkswagen.

VW a declarat, în iunie, că va închide fabrica principală de la Wolfsburg timp de 1-2 zile pe săptămână între începutul lunii august și sfârșitul lunii septembrie. În plus, va închide și fabrica din Zwickau în anumite zile.

În plus, fabricile din Emden ale grupului vor fi închise pentru câteva zile în cel de-al treilea și cel de-al patrulea trimestru al anului din cauza cererii insuficiente pentru mașinile de dimensiuni medii.

Acțiunile Volkswagen au închis sesiunea de tranzacționare în creștere cu 0,96% la 145,58 euro.

Articolul precedentUndă verde pentru preluarea diviziei financiare a Reuters
Articolul următorCapitalizarea bursieră a SIF-urilor a urcat, în iunie, la 5 miliarde de lei

Comments are closed.