Românii plătesc dobânzile pentru tinerii de până la 55 de ani

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că Executivul a luat o serie de decizii în vederea stimulării economiei naţionale.

Ea a precizat că o măsură în acest sens o reprezintă programul ‘Investeşte în tine’, care oferă un sprijin mai ales tinerilor, având drept condiţie esenţială ca beneficiarul să fie încadrat într-un program de studiu sau de formare profesională.

„Din perspectiva beneficiarului, dobânda este zero, pentru că este suportată integral de stat. În plus, accesarea creditelor va fi uşoară şi pentru că statul va garanta 80% din valoarea lor”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres.

Cu alte cuvinte, statul ia banii de la unii contribuabili și îi dă altor contribuabili, care bagă în buzunar dobânzile pe care ar fi trebuit să le plătească.

Astfel, prin acest program se acordă un credit de 40.000 de lei pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani şi un credit de 35.000 de lei pentru cei care au vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani. Bineînţeles, condiţiile sunt aceleaşi: încadrarea într-un program de studiu sau de formare profesională. Valoarea creditului poate fi suplimentată cu 20.000 de lei pentru tinerii care îşi găsesc un loc de muncă. Acest credit poate fi folosit pentru plata studiilor, cărţilor, participarea la evenimente culturale, ştiinţifice, plata medicamentelor şi a tratamentelor medicale sau stomatologice, echipament sportiv, plata parţială privind achiziţia unei locuinţe, toate acestea pentru persoana care a accesat creditul, dar şi pentru familia sa”, a menţionat ea.

De asemenea, o altă măsură amintită de Dăncilă se referă la reducerea accizelor la motorină pentru transportatori.

„În acest bilanţ am introdus un capitol distinct pentru măsurile pe care le-a luat Guvernul în vederea stimulării economiei naţionale. O astfel de măsură importantă este reducerea accizelor la motorină cu 10% pentru transportatori, ceea ce reprezintă un sprijin important pentru comerţ, dar şi pentru transportul de materii prime necesare în activitatea de producţie”, a spus premierul.

Declarațiile au fost făcute la Palatul Victoria, cu prilejul prezentării bilanuțului primelor șase luni de guvernare.

Articolul precedentGuvernul Dăncilă vrea să își treacă numele pe filmele de la Hollywood
Articolul următorUndă verde pentru preluarea diviziei financiare a Reuters

Comments are closed.