Una dintre marile rețele de hipermarketuri din România ieftinește sute de produse, dar în Franța

  Distribuitorul francez Carrefour a început să reducă preţurile cu aproximativ 10% în medie, la un număr de aproximativ 500 de produse, în ideea de a-i ajuta pe cumpărătorii francezi să facă faţă costului ridicat al vieţii, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

  Reducerile de preţuri acoperă produse alimentare şi de igienă de la 400 de mărci şi 100 de produse vândute sub marcă proprie, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

  Potrivit unei liste consultate de Reuters, produsele vizate de reduceri sunt mărci care variază de la băuturi carbogazoase, bere sau apă minerală până la deodorante şi pastă de dinţi.

  Această rundă de reduceri de preţuri vine după ce marile companii alimentare din Franţa au promis că vor reduce preţurile la sute de produse începând din luna iulie.

  Săptămâna trecută, ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, a ameninţat că vor fi impuse sancţiuni financiare dacă firmele nu îşi respectă promisiunile.

  Executivul condus de Elisabeth Borne și-a exprimat furia că prețurile cu amănuntul la alimente rămân ridicate, în pofida scăderii celor la materiile prime. În lunile precedente inflația în cazul produselor alimentare a ajuns în Franța la 15%, un nivel record pentru această țară.

  Articolul precedentOMV-Petrom și Romgaz anunță decizia finală de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră – Producția va asigura consumul României pe 10 ani
  Articolul următorAtenție! Au apărut escroci care spun că sunt de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Nu le dați bani!