Deficitul bugetar al SUA a depăşit 3.000 de miliarde de dolari în primele 11 luni din acest an fiscal, mai mult decât dublu faţă de nivelul record din timpul crizei din 2009, transmit Reuters şi AP, citate de Agerpres

Principala cauză a dezechilibrului este creşterea semnificativă a cheltuielile publice menite să compenseze scăderea activităţii economice, ca urmare a crizei provocate de pandemia de coronavirus. Pentru comparație, deficitul din perioada similară a anului 2019 a fost de 1.067 miliarde de dolari în perioada similară din 2019.

De altfel, potrivit datelor Departamentului Trezoreriei, deficitul a fost de 200 miliarde de dolari, adică o cincime din tot deficitul de anul trecut.

Precedentul deficit record în primele 11 luni a fost de 1.370 miliarde de dolari, şi a fost raportat de Trezorerie în august 2009, în timpul crizei financiare şi a recesiunii. Pe ansamblul anului 2009, deficitul a totalizat 1.400 miliarde de dolari.

Articolul precedentFlorin Cîțu: PSD a lăsat în urmă un dezastru în programul Start-Up Nation
Articolul următorLudovic Orban: Să spui că nu faci achiziţii că îţi e teamă că nu îţi decontează, e o falsă scuză. Autoritățile locale pot achiziționa tabletele necesare. Banii există şi vom deconta