Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, acuză PSD că a lăsat în urmă un dezastru în cadrul programului Start-Up Nation, destinat încurajării înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. Restanțele erau uriașie, iar alocările nesemnificative, pentru că social-democrații au dat banii propriilor baroni, a scris Cîțu într-o postare pe facebook.

„La începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1,4 miliarde lei. Cu toate acestea, PSD a alocat pentru tot anul 2019 un buget de DOAR 383,6 milioane lei pentru plata facturilor restante în acest program. Bani alocați doar pe hârtie. Ticăloșie marca PSD. Exact că în cazul pensiilor, socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation”, a scris Cîțu, sâmbătă.

Mai mult, ministrul Finanțelor susține că social-democrații au devalizat programul, în avantajul baronilor PSD.

„Iar la rectficarea bugetară au tăiat de la acest program 232,6 milioane lei pe care i-au transferat tot baronilor PSD. În noiembrie 2019 când am preluat guvernarea nu se plătise niciun leu (ZERO LEI) pentru Start-up Nation iar în buget mai erau DOAR 50 de milioane de lei. La rectificarea bugetară de la sfârșitul lui 2019 am alocat 300 milioane lei care au fost plătiți imediat iar în 2020 deja s-au plătit 310 milioane lei. Știți bine că nu am susținut această formă a Start-up Nation dar nu este vina celor care au crezut în promisiunea guvernanților socialiști care reprezentau statul în acel moment. Ei nu trebuie să sufere pentru că PSD-iștii sunt țepari. De aceea plătim TOATE facturile restante ale acestui program”, spune Cîțu.

Ministrul mai afirmă că, deși nu a fost un partizan al modului în care a fost gândit programul, l-a salvat de la faliment „Am salvat Start-up Nation de la falimentul la care PSD își condamnase propriul program. Pentru mine lucrurile sunt clare. PSD reprezintă cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra României în ultimii 30 de ani. Trebuie să dispară.”

 

Articolul precedentBucureştenii pot să folosească în curând metroul din Drumul Taberei
Articolul următorUn nou deficit record în Statele Unite, dublu față de perioada crizei din 2009