Ludovic Orban: Să spui că nu faci achiziţii că îţi e teamă că nu îţi decontează, e o falsă scuză. Autoritățile locale pot achiziționa tabletele necesare. Banii există şi vom deconta

Premierul Ludovic Orban a precizat astăzi la Râmnicu Vâlcea că este o scuză falsă aceea că autorităţile nu fac achiziţii deoarece le este teamă că nu le vor fi decontate.

Ludovic Orban a subliniat faptul că școlile sunt în proprietatea localităților și au o legătură directă cu primăriile.

Avem solicitări din partea tuturor entităţilor, inclusiv din partea autorităţilor locale, de decontare din fonduri europene pe cheltuielile COVID de aproape 600 de milioane de euro. Toate aceste solicitări sunt în procesare şi ele vor fi decontate. Suma de 175 de milioane de euro este o sumă care este prezentă fizică, sunt bani reali, Ghidul beneficiarului este public”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

„Am pus la dispoziția autorităților locale și a unităților școlare 175 de milioane de euro, prin intermediul unei ordonanţe de urgență care am adoptat-o. A fost lansat în consultare publică ghidul beneficiarului. Toate autoritățile locale trebuie să știe că pot să achiziționeze tabletele necesare acolo unde şcoala începe online sau în regim mixt şi că aceste costuri cu achiziționarea tabletelor sunt decontate.

Ei ştiu foarte clar, vom procesa rapid toate solicitările şi vom deconta toate cheltuielile, evident, legale, care sunt făcute legal, care sunt făcute în conformitate cu legea. Să spui că nu faci achiziţii că îţi e teamă că nu îţi decontează, asta e o falsă scuză. Noi am pus la dispoziţie aceşti bani, banii există şi vom deconta orice cheltuială legală făcută în această categorie de cheltuieli pe care am stabilit că le finanţăm. Am şi alocat bani către aproape toate autorităţile locale din România. Ele acum nu mai pot să zică că nu au resurse. Sigur, banii i-am alocat pentru echilibrare ca să compensăm anumite pierderi de venituri sau anumite cheltuieli suplimentare”- Ludovic Orban. 

 

8 COMENTARII

 1. It’s appropriate time to make a few plans for the long run and it is time to be happy.

  I have learn this submit and if I could I want to counsel you some interesting issues or advice.
  Perhaps you could write subsequent articles
  regarding this article. I want to read more issues approximately
  it!

 2. This video is presenting steel bite pro review topic valuable information but we also try
  to cover the subjects: -steel bite pro review -steel
  bite pro scam -steel bite protocol does it work -steel bite pro reviewsupplement -steel
  bite protocol ingredients Did you attempt to search for steel bite pro
  review before? Your search is over! You’ll locate every little thing regarding steel
  bite pro review and also steel bite protocol
  does it work Please take 3 minutes to examine out our
  vid and discover why we are the very best choice regarding steel bite protocol does it work…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Numele tau