Posibilitatea de „cumpărare” a anilor de vechime în muncă ar putea fi prelungită până în 2023, când va intra în vigoare noua lege a pensiilor. Un proiect în acest sens, ce va ajunge în scurt timp în dezbatere în Camera Deputaților, propune ca procesul să nu mai fie întrerupt în septembrie 2021, ci să rămână în vigoare până la schimbarea în ansamblu a legislației.

În absența acestei modificări, cumpărarea vechimii pentru pensie n-ar mai fi posibilă între septembrie 2021 și septembrie 2023.

În prezent, cei interesaţi de a cumpăra vechime în muncă o pot face doar până la 31 august 2021. După această dată, mecanismul ar fi trebuit să fie permis prin noua lege a pensiilor, însă prin amânarea intrării acesteia în vigoare pentru 1 septembrie 2023, s-a creat un interval de doi ani în care facilitatea nu mai este disponibilă.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 163/2020, ce conţine actualul mecanism privind completarea stagiul de cotizare, va prelungi termenul-limită pentru cumpărarea vechimii în muncă până la 31 august 2023, potrivit avocatnet.ro.

Guvernul a adoptat ordonanța care permite cumpărarea vechimii în muncă. Cât trebuie să plătiți

 

Articolul precedentGuvernul spaniol vine în sprijinul agenților economici afectați de pandemie! Românii, printre beneficiari
Articolul următorGrupul AstraZeneca a anunţat noi reduceri ale livrărilor vaccinului împotriva COVID-19 – Sunt invocate restricţii la export