Firmele şi întreprinzătorii din Spania vor primi ajutoare financiare guvernamentale directe, cuprinse între 3.000 și 200.000 de euro. Sumele aprobate de Executivul de la Madrid, într-un pachet special de sprijin al economiei, sunt destinate afacerilor afectate de pandemia provocată de coronavirus, iar cei mai mulți bani vor fi alocați sectorului HoReCa. 

Între cei care ar putea beneficia de aceste ajutoare sunt și românii rezidenți în Spania, 40.000 dintre ei fiind persoane fizice autorizate (PFA). Conform RRA, obligația celor care primesc aceste ajutoare este să își continue activitatea până în iunie 2022. De asemenea, companiilor le sunt interzise împărțirea de dividende și majorarea salariilor pentru personalul de conducere.

Din pachetul de 11 miliarde de euro aprobat de Guvernul de la Madrid, şapte miliarde vor fi distribuite firmelor mici și mijlocii și patronilor de afaceri care au pierdut 30% din încasări anul trecut. Executivul spaniol a mai decis, într-o ședință extraordinară, alocarea a încă trei miliarde de euro pentru reeşalonarea creditelor garantate de stat și un miliard de euro pentru salvarea firmelor prin infuzii directe de capital.

Articolul precedentOrdonanța care prevede acordarea unor împrumuturi din Trezoreria Statului, promulgată de Iohannis
Articolul următorCumpărarea vechimii în muncă ar putea fi prelungită până în 2023