Transgaz intenţionează să investească 1,9 miliarde de euro, pe o perioadă de 10 ani, pentru extinderea sistemului de transport al gazelor, potrivit Planului de Dezvoltare ce va fi supus spre aprobare acţionarilor în şedinţa din 11 martie.

Astfel, potrivit convocatorului AGA, cel mai important proiect rămâne BRUA (interconectorul Bulgaria – România – Ungaria – Austria), faza 1 – în valoare de 478,6 milioane de euro, faza 2 – care va necesita 68,8 de milioane de euro, urmată de faza 3 – în valoare de 530 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

Alte proiecte majore sunt cele legate de dezvoltarea aşa-numitului coridor sudic de transport, pentru preluarea gazelor de la ţărmul Mării Negre. Pe acest capitol sunt prevăzute 360 de milioane de euro.

Pentru dezvoltarea sistemului de transport al gazelor din partea de est al României vor fi alocate investiţii de 174 milioane de euro, iar pentru interconectarea SNT cu conducta de tranzit T1 şi reverse flow la Isaccea vor fi cheltuite 101 milioane de euro.

Totodată, interconectarea cu Ucraina va costa 125 de milioane de euro, iar cea cu Serbia – 42 de milioane de euro.

 

Articolul precedentFitch a revizuit în creştere, de la „BBB minus” la „BBB” ratingul Ungariei
Articolul următorAnaliză: efectele OUG 114 sunt multiple şi ramificate, nu există domeniu neafectat de scumpiri