PNL dă peste cap cifrele şi estimările guvernului privind efectele economice ale ordonanţei 114. Într-o postare pe reţelele de socializare, purtătorul de cuvânt Ionel Dancă estimează că noile taxe, combinate cu deprecierea leului și cu rata inflației prognozate, vor face ca totul să se scumpească.

„Înțeleg că tot ceea ce fac ei în Justiție este ca infractorii din PSD și ALDE să scape de dosarele lor penale, dar de ce trebuie să-mi scumpească viața în fiecare zi, asta nu pot să înțeleg.

(…) în economie lucrurile sunt mai complicate și o parte dintre români cred că este un război al Guvernului Dragnea – Vâlcov cu băncile, cu multinaționalele și cu profitul străinilor”, scrie Ionel Dancă.

Telecomunicaţiile şi energia se scumpesc, consumatorii casnici vor resimţi indirect majorările, în preţurile conexe

„Să fie clar pentru toată lumea, la Internet și telefonie, după taxa de 3% pe cifra de afaceri și deprecierea leului, având în vedere că tarifele sunt în Euro, scumpirile vor fi de aproximativ 15%. Un abonament la Internet și TV va crește de la 75 lei/lună la 86 lei/lună iar un abonament de 60 de lei/lună la telefon mobil va ajunge la 69 lei/lună.

În energie, după introducerea taxei de 2% pe cifra de afaceri, de la producător la furnizor, pentru companii va fi dezastru. Facturile la energie pentru consumatorii non-casnici vor crește cu aproape 50%, adică, dacă la sfârșitul anului trecut un MWh era 256 lei în acest an va crește la 384 lei. Bun, veți spune că e pentru companii și cu ce mă afectează pe mine?! Este total fals pentru că orice cost mai mare de producție al companiilor se va vedea în prețul final al tuturor bunurilor și serviciilor pe care le cumpărăm.”

Creditele bancare vor exploda

„Chiar dacă BNR păstrează dobânda de politică monetară la 2,5%, ROBOR tot va ajunge la cel puțin 3,5%, ceea ce înseamnă o majorare a dobânzilor la credite de cel puțin 15%. La care, dacă mai adăugam taxa pe activele bancare de cca. 2%, asta înseamnă încă o creștere a costurilor de creditare de cel puțin 10%. Plus deprecierea cursului de schimb, în final, rezultă o creștere a ratelor bancare de aproape 30%. E bine cu PSD – ALDE la guvernare?!” se întreabă purtătorul de cuvânt al PNL.

Nu trăiţi la oraş, nu mergeţi la supermarket, nu aveţi credite?! Tot veţi plăti mai mult

„Poate nu aveți credite, poate nu aveți Internet și telefon mobil (?!), poate nu consumați energie electrică și poate nu faceți cumpărături prea multe la supermarket și tot veți plăti mai mult din cauza Ordonanței 114. Fără să faceți nimic veți plăti mai mult, taxele și impozitele locale vor crește cu aproape 50% pentru că prin OUG114, autoritățile locale sunt obligate să majoreze aceste taxe la plafonul maxim prevăzut de lege. Au introdus un mecanism automat, ocolind decizia autorităților locale care nu mai pot hotărî altfel.

Astfel, impozitul pentru un apartament de 2 camere va crește de la 120 lei la 180 lei iar pentru o casă de la 336 lei la 504 lei pe an.”

Pensionarii, lovitură dublă din partea guvernului

„Ordonanța 114 nu numai că aduce scumpiri pentru toată lumea, mai și fură din ceea ce li se cuvenea pensionarilor sau altor categorii sociale care ar fi avut dreptul la creșterea unor indemnizații alocate de stat.

Prin OUG114 se îngheață nivelul punctului de pensie de la nivelul din iulie 2018 până în septembrie 2019, deși ar fi trebuit să crească cu 9% de la începutul anului. Practic, pentru o pensie medie de 1100 lei, PSD și ALDE taie pensiile cu cca. 540 lei în acest an.

La această nedreptate grosolană pentru pensionarii actuali, trebuie să adăugăm crima cu premeditare a Pilonului 2 de pensii care, prin noile reglementări, practic va fi desființat. Astfel, în medie, 10 mii de lei din contul fiecăruia dintre noi, adică peste 6 milioane de contribuabili de la Pilonul 2, banii noatri, banii tai se vor face sursă de venit la stat pentru infractorii Dragnea și Vâlcov.

Iată cum, ceea ce face Ordonanța 114 în economie vom plăti cu toții. Așa, nu se mai poate. #OprițiOUG114, (…) pentru că bagă economia în faliment și ne scumpește viața!”

Articolul precedentTransgaz şi-a propus să investească aproape 2 miliarde de euro în infrastructură
Articolul următorAngajații Kaufland din România, plătiți cu minim 3.300 lei brut