Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România, a primit avizul din partea autorităților americane pentru a construi prima sa distilerie din SUA, în orașul Carmel din statul New York, în cadrul unui proiect de 100 milioane dolari, cu o investiție inițială de peste 40 de milioane de dolari, au annunțat reprezentanți ai companiei.

Grupul are încă nevoie de autorizații de construcție și de o ajustare a Legii privind controlul băuturilor alcoolice din statul New York, care reglementează separarea dintre producătorii de alcool, vânzătorii angros și comercianții cu amănuntul, pentru a avansa proiectul.

Distileria va fi construită pe o proprietate aflată pe Seminary Hill Road, lângă Lacul Gleneida, utilizată în prezent de Paladin Center, un centru de educație și formare în domeniul securității.

Clădirile vor fi renovate pentru distilerie.

Grupul estimează că va atinge o investiție totală de 100 de milioane de dolari într-un proiect care presupune o construcție în suprafață totală de peste 11.000 metri pătrați, un centru pentru vizitatori și amenajarea unei săli de degustare. Alexandrion va produce whiskey, bourbon, gin, brandy și vodcă la noua distilerie, a cărei construcție va fi finalizată în 2020.

Aceste produse vor fi distribuite în SUA, dar vor fi exportate și în cele 50 de țări în care grupul distribuie în prezent portofoliul existent.

Investiția va crea 400 de noi locuri de muncă, din care peste 100 în următorii cinci ani.

Realitatea Financiară anunța în luna iunie că grupul Alexandrion adoptă o nouă structură a managementului, tip corporație, care să plaseze compania în poziția de jucător global și demarează investiții în Statele Unite, în domeniul producției de băuturi spirtoase.

Conducerea Grupului a anunțat că procedurile pentru investițiile din Statele Unite, unde va fi construită și o nouă distilerie, sunt aproape de finalizare. Investiția în noua fabrică din statul New York se ridică la aproximativ 100 de milioane de dolari, iar producția va fi destinată pieței americane.

Strategia de dezvoltare a grupului se bazează și pe liniile de business deja deschise în Brazilia.

În cadrul noii structuri va exista o separare a rolurilor între Chairman-ul grupului și CEO (Chief Executiv Officer).

Poziția de  Chairman va fi ocupată de fondatorul companiei, Nawaf Salameh, și va fi cel care va coordona toate deciziile strategice ale Grupului.

Rolul de CEO este preluat de actualul vicepreședinte, Stelios Savva, care va fi responsabil pentru formarea, implementarea și monitorizarea strategiei pentru întregul grup, la nivel global.

Totodată, Savvas Charalampous, în calitatea sa de CFO, va coordona operațiunile financiare ale întregului grup.

Consiliul de administrație al Alexandrion Group, la nivel global, va fi format din cele trei poziții – Chiarman, CEO și CFO. Astfel, cele mai importante decizii legate de strategie și de planul de business pe termen mediu și lung vor fi luate de către Nawaf Salameh, Stelios Savva și Savvas Charalampous.

“Alexandrion Group, chiar dacă se dezvoltă, va rămâne o companie de familie. Aceasta va fi transmisă din generație în generație, iar fiecare dintre noi va munci, de fapt, pentru generația viitoare. Deja, pe doi dintre fii mei i-am adus alături de mine și vor învăța cum să conducă un business. Nu vor avea voie să vândă compania, ci doar să muncească și să o facă mai înfloritoare pentru urmașii mei și ai lor”, a declarat Nawaf Salameh, Chairman al Alexandrion Group.

Activitățile grupului, în România, vor fi structurate pe mai multe segmente.

În sectorul băuturilor spirtoase și al vinului, Alexandrion Trading va deveni “brațul” comercial ale grupului, iar acesta va fi coordonat de Răzvan Vasile care anterior a ocupat postul de director comercial în cadrul companiei.

Distileriile Alexandrion compun compania care va produce pe plan local toate băuturile spirtoase în fabrica de la Pleașa, jud. Prahova. Domnul Stelios Savva, CEO al grupului, va ocupa și funcția de Director Executiv în cadrul acesteia.

Vinurile Halewood, noua achiziție a grupului în sectorul vitivinicol, vor fi coordonate, de asemenea, din pozitia de  CEO  de Stelios Savva.

Afacerile din România beneficiază de o abordare strategică în vederea consolidării cotelor de piață pe piața internă.

Strategia globală pe termen lung a grupului Alexandrion include dezvoltarea exporturilor de la aproximativ 60 de țări, în prezent, la peste 100 de țări.

Afacerile din domeniul materialelor de construcții, imobiliar și agricol, includ compania Sidera Quartz, producătorul de materiale de construcții din Constanța. Afacerile imobiliare și cele agricole vor fi  conduse de Aris Gogos, din funcția de CEO.

În sectorul turistic, grupul deține Hotel New Montana SRL, din Sinaia. Acesta împreună cu hotelul deținut de companiei din Azuga și Conacul din Urlați reprezintă baza pentru sectorul turistic. Acesta va fi condus de Stephane Barbazan din poziția de CEO.

Consiliul de administrație pentru fiecare dintre societățile din România va fi format din directorii executivi Vangelis Vlastos – directorul de finanțe și control al grupului în România- și un reprezentant al companiei Group Cyprus Holding, Savvas Charalampous – CFO al grupului – sau Christos Giorgallis, manager de raportare la nivel de grup.

Grupul activează în prezent în domeniile producție și distribuție de băuturi spirtoase și vinuri, în cel al materialelor de construcții și imobiliar, în sectorul agricol și în turism.

Alexandrion Group deține birouri și filiale în România, Cipru, SUA, Brazilia și Grecia.

Articolul precedentTrump acuză Google de rezultate false ale căutărilor
Articolul următorToyota renunță la brandul Auris pe piețele din Europa

Comments are closed.