TikTok a anunțat că suspendă transmisiile în direct și conținutul video în Rusia, pentru că nu poate garanta că va respecta condițiile impuse de noua lege a cenzurii, dată de Vladimir Putin.

“TikTok este un mediu de creativitate și divertisment care poate fi o sursă de ușurare și comunicare în timpul războiului, când oamenii se confruntă cu o mare tragedie și izolare. Cu toate acestea, siguranța angajaților și utilizatorilor noștri rămâne prioritatea noastră principală. În lumina noii legi a „știrilor false” a Rusiei, nu avem de ales decât să suspendăm transmisiile în direct și conținutul nou pe serviciul nostru video în timp ce studiem implicațiile de securitate ale acestei legi. Serviciul nostru de mesagerie în aplicație nu va fi afectat. Vom continua să evaluăm evoluția circumstanțelor din Rusia.

Vom continua să evaluăm circumstanțele în evoluție din Rusia pentru a determina când ne putem relua pe deplin serviciile, cu securitatea ca prioritate principală”, a transmis rețeaua de socializare.

Sâmbătă, Vladimir Putin a semnat legea prin care impune cenzura totală în Rusia, iar jurnaliştii riscă până la 15 ani de închisoare sau chiar trimiterea într-un lagăr de reeducare.

6 posturi occidentale nu vor mai emite în Rusia:   CNN, CBS News, Bloomberg, ABC News, BBC și CBC.

De asemenea, rețele de socializare precum Facebook, dar și presa rusească online și-au întrerupt sau limitat relatările privind conflictul.

Noua lege dată de Putin, prevede de la amenzi usturătoare până la închisoare pentru distribuirea de „‘știri false”, cu sau fără intenție.

Articolul precedentBanca Mondială anunță o CATASTROFĂ ECONOMICĂ după războiul din Ucraina
Articolul următorCulisele statului paralel | Nord Stream 2, mărul discordiei dintre marile puteri – Ce se ascunde în spatele războiului Rusia-Ucraina