Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în termeni nominali, în primele şapte luni ale acestui an, cu 12,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit INS, comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, s-au redus pe ansamblu cu 12,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-15,9%), industria bunurilor de uz curent (-12,1%) şi în industria bunurilor intermediare (-9,6%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 19,9%.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 8,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+10,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,0%), industria bunurilor de capital (+8,6%) şi în industria bunurilor intermediare (+8,5%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna iulie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au scăzut cu 4,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (-9,6%), industria bunurilor de capital (-6,3%) şi în industria bunurilor intermediare (-5,8%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 51,3%. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentTikTok a refuzat oferta de cumpărare făcută de Microsoft în favoarea unui parteneriat cu Oracle
Articolul următorPrimul tren de test a ajuns în Aeroportul Otopeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau