Tesla reduce prețurile mașinilor în China pentru a absorbi tarifele vamale

Tesla va reduce prețul mașinilor sale Model X și Model S în China, într-o schimbare a strategiei care va face să ia asupra sa impactul generat de tarifele vamale legate de războiul comercial dificil dintre China și Statele Unite.

Producătorul de mașini electrice, condus CEO-ul miliardar Elon Musk, a declarat că va reduce prețurile celor două modele cu între 12% și 26% pentru a face mașinile mai accesibile pe cea mai importantă piață auto din lume, unde vânzările de vehicule electrice consemnează o rată mare de creștere.

Măsura are loc pe fondul tensiunilor comerciale puternice dintre China și Statele Unite, care a impus tarife vamale suplimentare plătite pe importurile din SUA, inclusiv automobile, aspect care a afectat Tesla, ea importând în prezent întreg stocul pus la vânzare pe piața chineză.

„Absorbim o parte semnificativă a creșterii tarifelor vamale pentru a face ca automobilele noastre să devină mai accesibile pentru clienții din China”, conform unui comunicat Tesla citat de Reuters.

Această mișcare marchează o modificare radicală față de cea din iulie, când Tesla a fost unul dintre primii constructori de automobile din SUA care au crescut prețurile de vânzare ca răspuns la noile tarife vamale. Compania a majorat atunci pentru Model X și Model S cu aproximativ 20%.

Tesla a avertizat, luna trecută, că se confruntă cu probleme majore cu vânzarea de mașini în China din cauza noilor tarife, aspect care o va forța să accelereze investițiile în prima sa „Gigafactory” din afara Statelor Unite, în Shanghai.

Producătorul auto a anunțat, luna trecută, că și-a securizat situl pentru capacitatea de producție, ceea ce va ajuta în viitor la evitarea tarifelor la importurile în China.

Compania, care a lansat recent ofertele de pre-vânzare pentru noua sa mașină Model 3 în China, a adăugat în comunicat că prețul mașinii va începe de la 540.000 de yuani (aprox. 79.000 de dolari) pentru o versiune cu motor cu tracțiune integrală și 595.000 de yuani (aprox. 86.000 de dolari) pentru o versiune mai performantă.

Înainte de majorarea prețurilor din luna iulie, Tesla redusese, în mai, prețurile la modelele sale în China, după ce Beijingul a spus că va reduce tarifele la import pentru toate importurile auto.

Articolul precedentCarlos Ghosn, dat afara de Nissan. Francezii de la Renault încă îl mențin pe post
Articolul următorPronosticul JP Morgan pentru prețul barilului de țiței în 2019

Comments are closed.