Teama că vor fi vândute mai puține iPhone-uri trimite în jos acțiunile Apple și întreg Wall-Street-ul

Acțiunile Apple au scăzut puternic, în sesiunea de luni, după ce unul dintre furnizorii săi de tehnologie de recunoaștere facială și-a redus perspectiva de business pentru trimestrele următoare, menționând comenzi în scădere din partea Apple, cel mai important client al său.

Compania Lumentum Holdings, care produce lasere capabile să detecteze în 3D, a anunțat, luni, diminuarea perspectivelor de venituri. Compania creează componente pentru camerele frontale existente pe iPhone, care fac posibilă funcția de FaceID și a realității augmentate, conform CNBC.

Comunicatul lasă loc speculațiilor în legătură cu succesul ultimelor iPhone-uri ale Apple, pe măsură ce se apropie sezonul de sărbători. Săptămâna trecută, agenția Nikkei a raportat că Apple a atenționat producătorii de componente să nu își crească producția pe final de an pentru noul iPhone XR.

În comunicat, Alan Lowe, președinte și CEO al Lumentum, a declarat: „Am primit recent o solicitare de la unul dintre cei mai mari clienți industriali și consumatori pentru diodele laser pentru detectarea 3D, în vederea reducerii semnificative a livrărilor către acesta pentru comenzile plasate anterior începerii trimestrului și programate pentru livrare pe parcursul acestuia”.

Conform raportului financiar anual al producătorului Lumentum aferent anului 2018, figurează Apple ca fiind cel mai mare client, reprezentând 30% din venituri. Cu toate acestea, Lumentum nu a menționat numele Apple în raportul său de luni.

Acțiunile Lumentum Holdings au scăzut cu 33% la 37,50 de dolari, în timp ce Apple și-a continuat trendul de scădere început acum o lună, închizând sesiunea pe minus cu 5,04% la 194 de dolari.

Graficul zilnic al acțiunilor Apple, sursa: tradingeconomics.com 

Scăderea acțiunilor Apple a generat scăderi în lanț pe Wall-Street, cu indicele Dow Jones încheind sesiunea de tranzacționare pe minus cu 2,3% la 25.387 de puncte, S&P500 cedând 54 de puncte, adică 1,97% la 2.726 de puncte, în timp ce indicele Nasdaq Composite de tehnologie a plonjat cu 3% la 6.829 de puncte.

Articolul precedentGrupul Teraplast va deschide o nouă unitate de producție în Băicoi, în urma primirii a 6,8 milioane de euro ajutor de stat
Articolul următorSaga dividendelor continuă: setea de bani a guvernului „pune la teasc” companiile din sectorul energetic

Comments are closed.